Μέσα στο 2008 αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στα αποθηκευτικά μέσα με την Samsung να πρωτοπορεί, παρουσιάζοντας δίσκο για laptop χωρητικότητας 500GB αλλά και solid-state drive στα 256GB!

 

H Samsung παρουσίασε έναν 2.5 ιντσών σκληρό δίσκο 500GΒ που είναι πιθανό να οδηγήσει στην εμφάνιση των πρώτων φορητών υπολογιστών με 1TB αποθηκευτικού χώρου, μετά τους M50 και M70 της Asus (με σκληρούς δίσκους Hitachi) που παρουσιάστηκαν τον Οκτώβριο στην έκθεση Consumer Electronics Show στο Las Vegas.

 

Επιπλέον, η Samsung ετοιμάζει την παρουσίαση ενός Solid State Drive (SSD) χωρητικότητας 128GB στα μέσα της χρονιάς. Σύμφωνα με το ίδιο πλάνο, στις αρχές του επόμενου χρόνου, θα εμφανιστούν SSD 256GB ενώ ο γενικότερος στόχος της Samsung είναι ο διπλασιασμός της χωρητικότητας κάθε 12 μήνες.

 

Έτσι όπως εξελίσσεται ο κλάδος των SSD, σύντομα θα αντικαταστήσουν τους κλασσικούς δίσκους στους φορητούς υπολογιστές. Οι λόγοι αρκετοί και ευνόητοι. Είναι ελαφριοί, χαμηλής κατανάλωσης και γρήγοροι. Συγκεκριμένα, το SATA II SSD είναι 2 έως 5 φορές ταχύτερο από συμβατικούς σκληρούς δίσκους, ζυγίζει μόλις 73 γραμμάρια και καταναλώνει 30% λιγότερο ρεύμα. Φυσικά, αντίστοιχη είναι και η τιμή του.

Κοστίζει περίπου 600 δολάρια, τιμή απαγορευτική για την ενσωμάτωση του σε φορητό υπολογιστή.

 

Φυσικά και όπως έχει αποδείξει αρκετές φορές μέχρι σήμερα η τεχνολογική πρόοδος, είναι πολύ πιθανό το οικονομικό αυτό εμπόδιο να αποτελεί ανάμνηση σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Source.png Πηγή: pcw.gr