Μετά την συμφωνία με την Google, ήρθε και δεύτερη μέσα σε 24 ώρες ανακοίνωση από την Samsung που αφορά στην επίλυση κάποιων ζητημάτων αδειοδότησης ευρεσιτεχνιών που είχαν προκύψει, αυτή την φορά με την Σουηδική εταιρεία Ericsson.

Αν και δεν αποκαλύφθηκαν οι οικονομικές λεπτομέρειες, και οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι έλυσαν τις "εκκρεμότητες" μεταξύ τους, υπογράφοντας συμφωνία αμοιβαίας αδειοδότησης.

 

Η Ericsson παρόλα αυτά δήλωσε ότι ο διακανονισμός θα ωφελήσει την Σουηδική εταιρεία και θα αυξήσει τις πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου κατά 652.3 εκατομμύρια δολάρια ενώ και τα καθαρά έσοδα θα σημειώσουν αύξηση κατά $512.5 εκατομμύρια. Επιπλέον η Ericsson ανακοίνωσε ότι εκτός από το ποσό της αρχικής συμφωνίας και του διακανονισμού που θα εισπράξει από την Samsung, η τελευταία θα συνεχίσει να πληρώνει κάποιο ποσό στην Ericsson σε βάθος χρόνου.

 

Η συμφωνία βάζει τέλος στις δικαστικές διαμάχες μεταξύ των δύο εταιρειών τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σε παγκόσμια κλίμακα.

 

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που καταφέραμε να καταλήξουμε σε μία δίκαιη και για τους δύο αλλά και λογική συμφωνία με τη Samsung. Εμείς πάντα θεωρούσαμε τις δικαστικές διαμάχες ως έσχατη λύση" δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ericsson, Kasim Alfalahi. "Αυτή η συμφωνία μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην παρουσίαση νέων τεχνολογιών στην παγκόσμια αγορά και παρέχει ένα κίνητρο σε άλλες καινοτόμες εταιρείες να μοιραστούν τις δικές τους ιδέες".

 

Link.png Site: http://recode.net/2014/01/27/samsung-to-pay-hundreds-of-millions-of-dollars-to-settle-patent-dispute-with-ericsson/[/url]']Recode