Το μέλλον της τηλεόρασης τουλάχιστον κατά την ίδια, παρουσιάζει η Samsung στη CES 2018,  με τα αποκαλυπτήρια της MicroLED τεχνολογίας που μελλοντικά θα αποτελέσει την απάντηση της κορεατικής εταιρείας στις OLED προτάσεις της LG και άλλων κατασκευαστών. 

Οι μελλοντικές MicroLED τηλεοράσεις σύμφωνα με την Samsung θα διαθέτουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού και ειδικά από τις OLED τηλεορόασεις όπου αποτελούν το μεγάλο αντίπαλο. Όπως αναφέρουν στελέχη της Samsung με τα οποία μιλήσαμε, συγκρτικά η MicroLED τεχνολογία δεν παρουσιάζει το burn-in φαινόμενο ενώ διαθέτει μεγαλύτερη φωτεινότητα.

Σε αντίθεση με άλλες LED προτάσεις, η MicroLED τεχνολογία επιτρέπει τον έλεγχο κάθε pixel μεμονωμένα, κάτι που συμβαίνει και με τη σειρά τηλεοράσεων QLED της εταιρείας. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η υποστήριξη αρθρωτού σχεδιαμού,  δίνοντας την ευκαιρία σε οποιονδήοποτε να μεγαλώσει τη διαθέσιμη επιφάνεια της τηλεόρασης, απλά με το να προσθέτει άλλες περιμετρικά. 

Για μια πρώτη επαφή με το κοινό, η Samsung έφερε στη CES 2018 έναν "τοίχο", ή αλλιώς το "The Wall", μια τεράστια τηλεόραση 146 ιντσών στην οποία διαπιστώσαμε τους ισχυρισμούς της εταιρείας για κορυφαία χρώματα και φωτεινότητα, και με το μαύρο χρώμα να βρίσκεται πλέον στα επίπεδα των τηλεοράσεων τεχνολογίας OLED.

Με τις παραπάνω ελάχιστες πληροφορίες θα πρέπει να πορευτούμε μέχρι τον Μάρτιο όταν και είναι προγραμματισμένο το καθιερωμένο παγκόσμιο συνέδριο της εταιρείας, όπου και υπόσχεται ότι θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα μελλοντικά της σχέδια. Η αίσθηση μας όμως είναι, ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή, με την εμπορική κυκλοφορία του πρώτου μοντέλου της σειράς να αργεί για την ώρα.

 

  • Like 1