Χάρη σε μία νέα αναφορά που προέρχεται από την Νότιο Κορέα μαθαίνουμε ότι η Samsung είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί ακόμα και με την μεγαλύτερη αντίπαλο της, την LG, για να εξασφαλίσει ότι οι μπαταρίες των μοντέλων Galaxy S8 θα είναι άψογες και δεν θα έχουν εκρηκτικό ταμπεραμέντο (όπως οι μπαταρίες στην περίπτωση του άτυχου μοντέλου Galaxy Note7).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Korea Herald, ένα στέλεχος της Samsung φαίνεται να δήλωσε πρόσφατα: “Κοιτάζουμε προς την μεριά διάφορων προμηθευτών, συμπεριλαμβανομένης και της LG Chem”. Έως σήμερα, η Samsung συνεργαζόταν με δύο εταιρείες για την προμήθεια μπαταριών για τις συσκευές της, με τις Samsung SDI και ATL.

 

Τώρα, η εταιρεία επιθυμεί να συνεργαστεί με περισσότερους προμηθευτές για ευνόητους λόγους (θα μπορεί για παράδειγμα ευκολότερα και ταχύτερα να εντοπίσει το πρόβλημα, αν υπάρξει, να το περιορίσει κ.ά). Στην περίπτωση του Galaxy Note7 πάντως, και ενώ αρχικά υπήρχαν ενδείξεις ότι το πρόβλημα εντοπιζόταν μόνο στις μπαταρίες της Samsung SDI, στην πραγματικότητα και οι μπαταρίες της εταιρείας ATL ήταν προβληματικές.

 

Η συμφωνία μεταξύ της Samsung και της LG για την προμήθεια μπαταριών δεν έχει ακόμα κλείσει και από ότι φαίνεται απέχουμε ακόμα από το να γίνει πραγματικότητα. Παρόλα αυτά, λέγεται πως σύντομα ενδέχεται να έχουμε συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών, συζητήσεις που στο παρελθόν θα βρίσκονταν στην σφαίρα της φαντασίας αν ληφθεί υπόψη σε πόσους πολλούς τομείς καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων ανταγωνίζονται οι δύο Κορεάτικες εταιρείες.

 

Link.png Site: GSMArena