Με την αγορά των smartphones να έχει φτάσει στο απόγειο της, η Samsung πρέπει να βρει τρόπου να διατηρήσει την εισροή μετρητών στα ταμεία της, και από ότι φαίνεται είναι διατεθειμένη να επενδύσει σε τομείς που δεν την έχουμε συνηθίσει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Νοτιοκορεάτης γίγαντας εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει μερίδιο στην Κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία BYD, που τουλάχιστον σε πρώτη φάση, θα συμβάλει στην ενίσχυση των επιχειρήσεων των δύο εταιρειών στην κατασκευή τμημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και smartphones. Η επόμενη φάση ωστόσο ενδέχεται να είναι περισσότερο ενδιαφέρουσα. Η Samsung λέει πως οι δύο εταιρείες θα εισέλθουν σε φάση συζητήσεων για πιθανές συνεργασίες σε “διάφορες επιχειρήσεις”.
Η Samsung δεν έχει ακόμα αποκαλύψει το μέγεθος του μεριδίου που θα εξαγοράσει (η BYD πάντως διέψευσε φήμες που έκαναν λόγο για 4%), οπότε δεν είναι εξασφαλισμένο πόσο αποφασισμένη θα είναι η εταιρεία στην συγκεκριμένη δέσμευση της. Η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πάντως ολοένα και μεγαλώνει, και η Samsung ενδεχομένως να παρέχει στην BYD οτιδήποτε χρειάζεται στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, από μπαταρίες έως και επεξεργαστές ή λογισμικό. Όπως έχουν τα πράγματα, ενδεχομένως η Samsung να μην θέλει να καθίσει στην άκρη, καθώς η Apple σχεδιάζει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

 

Link.png Site: Engadget