Μπορεί η Samsung να είναι η πιο πετυχημένη κατασκευάστρια οθονών για φορητές συσκευές στον κόσμο (smartphones, tablets) όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι αρκετό για τη Νοτιοκορεάτικη εταιρεία που θέλει διαρκώς να μας εκπλήσει.

Έτσι, παράλληλα με το “foldable smartphone” που “έχει στα σκαριά” και θα παρουσιάσει στα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019, διερευνά τη πιθανότητα να κυκλοφορήσει ορισμένα πρωτότυπα προϊόντα όπως την  οθόνη που βλέπετε στις εικόνες και που τυλίγεται σαν ρολό.

Στις εικόνες, που αποτελούν μέρος της αίτησης για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε το περασμένο καλοκαίρι η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία βλέπουμε την εύκαμπτη οθόνη OLED της Samsung να τυλίγεται σαν ρολό.

Στη μία μάλιστα από τις δύο περιπτώσεις, με τη “τετράγωνη μεταλλική σχεδίαση” παρατηρούμε να υπάρχει και αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος.

Σε αντίθεση με την αντίστοιχη πρόταση της LG που περιλαμβάνει ένα μικρό κινητήρα για το τύλιγμα της οθόνης, στην περίπτωση της Samsung τη συγκεκριμένη δουλειά κάνουν μαγνήτες.

Δεν γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη ιδέα της Samsung θα χρησιμοποιηθεί σε κάποιο smartphone ή αν πρόκειται για κάποιο ξεχωριστό προϊόν που θα κυκλοφορήσει μελλοντικά.

Samsung-rollable-display2.jpg.194004badf43b8db514c63ac2bf62f7e.jpg

PhoneArena

  • Like 2