Εκτός από τα νέα foldables της εταιρείας, το οικοσύστημα της Samsung καλωσορίζει σήμερα και τα νέα Galaxy Watch6 (40/44mm) και Galaxy Watch 6 Classic (43/47mm) . 

Η νέα σειρά συνεχίζει πάντα να δίνει έμφαση στο μοντέρνο σχεδιασμό αλλά και τις λειτουργίες υγείας, με βάση τους εξελιγμένους αισθητήρες που υπάρχουν στο εσωτερικό και των δύο εκδόσεων.  Φέτος βλέπουμε πιο λεπτή στεφάνη, μεγαλύτερη οθόνη αλλά και αλλαγές στο περιβάλλον για πιο εύκολη και έξυπνη χρήση. 

Σε ότι αφορά την AMOLED οθόνη των 1,3”, αυτή είναι μεγαλύτερη κατά 20% προβάλλοντας περισσότερο κείμενο αλλά και μεγαλύτερο πληκτρολόγιο ενώ η φωτεινότητά της φτάνει τα 2000 nits για εύκολη χρήση ακόμα και κάτω από το έντονο φως του ηλίου. Τα Galaxy Watch6 και Watch6 Classic διαθέτουν 30% και 15% λεπτότερη περιστρεφόμενη στεφάνη αντίστοιχα (η οποία επιστρέφει), ενισχύοντας την αισθητική του χαρακτηριστικού κυκλικού πλαισίου. 

Για τις επιδόσεις, υπεύθυνο είναι το νέο διπύρηνο chipset Exynos 930 της Samsung που υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις αλλά και μεγαλύτερη αυτονομία ειδικά όταν συνδυαστεί με τη μπαταρία της οποίας η χωρητικότητα είναι κατά 21% μεγαλύτερη. Για την παρακολούθηση της υγείας, η Samsung δίνει τη δυνατότητα για μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, ηλεκτροκαρδιογραφήματος, παρακολούθησης ύπνου και φυσικά μέτρησης καρδιακών παλμών, εμφανίζοντας αναλυτικά δεδομένα μέσω της εφαρμογής για smartphone. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα παρακολούθησης κύκλου, σύνθεσης σώματος καθώς και μέτρησης προσωπικής καρδιοπνευμονικής ικανότητας με βάση το VO2Max και τα προσωπικά δεδομένα (Φύλο, Ύψος, Βάρος, Ηλικία).

 Σε περίπτωση εντοπισμού ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού, ο χρήστης λαμβάνει σχετική ενημέρωση προκειμένου να επισκεφθεί άμεσα τον ιατρό του. Μεταξύ άλλων, οι χρήστες θα μπορούν ακόμη και να ελέγχουν τη θερμοκρασία του νερού πριν κολυμπήσουν χρησιμοποιώντας το Galaxy Watch 6.

image.jpeg.ec0947501ab4937df8d92b2723b6998f.jpeg

Όσον αφορά το λογισμικό, και τα δύο έξυπνα ρολόγια τρέχουν το One UI 5 Watch πάνω από το νέο Wear OS 4 της Google. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από δημοφιλείς εφαρμογές όπως το WhatsApp, το Gmail, το Audible και άλλα. 

Η νέα σειρά Galaxy Watch6 κυκλοφορεί στις 11 Αυγούστου στην Ελλάδα με τιμή που ξεκινά από τα 319,90 € για το απλό μοντέλο ενώ το Classic ξεκινά από τα 469,90 €. Παράλληλα η Samsung διαθέτει και LTE εκδόσεις και για τα δύο μοντέλα καθώς και μια σειρά από λουράκια για όλους τους καρπούς, με την αλλαγή τους να γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. 

  • Like 1