Σύμφωνα με το C|Net, την ερχόμενη εβδομάδα στο συνέδριο Google I/O αναμένεται να παρουσιαστούν τρία νέα smartwatches που θα βασίζονται στο Android Wear από τις LG (G Watch), Motorola (Moto 360) και... Samsung.

Η Samsung που αναμένεται να επιδείξει το νέο της smartwatch θα το... χαρίσει μάλιστα στους παρευρισκόμενους στο συνέδριο της Google (περίπου 6000 άτομα αναμένεται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση που ξεκινάει στις 25 Ιουνίου). Η Κορεάτικη εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα smartwatch που θα χρησιμοποιεί δικά της chips, καθώς και σε ένα ακόμη μοντέλο που βασίζεται σε chipset της Qualcomm, σύμφωνα με πληροφορίες του C|Net. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιο μοντέλο από τα δύο θα παρουσιαστεί επίσημα κατά τη διάρκεια του Google I/Ο.

 

Το νέο smartwatch της Samsung, αποτελεί μία επιπλέον απόδειξη της δέσμευσης της Samsung προς τη Google, αφού πριν μερικούς μήνες ανακοίνωσε δύο νέα smartwatches -αλλά και ένα smartphone- που βασίζονται στο Tizen OS ενώ και το πρώτο Samsung Galaxy Gear, άλλαξε με τη τελευταία αναβάθμιση από Android σε Tizen OS.

 

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας IDC, οι αποστολές φέτος για τις συσκευές του είδους, αναμένεται να φτάσουν τις 19 εκατομμύρια ενώ μέχρι το 2018, αναμένεται να φτάσουν τα 111.9 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο, αριθμός μικρός συγκριτικά με τις πωλήσεις smartphones που αναμένεται την ίδια χρονιά να φτάσουν τα 1.7 δισεκατομμύρια.

 

Link.png Site: C|Net

Link.png Site: Engadget