Χωρίς αρκετό και καλό περιεχόμενο, ακόμα και μία πολλά υποσχόμενη τεχνολογία, όπως η εικονική πραγματικότητα (VR) είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Το είδαμε να συμβαίνει εν’ μέρη με τις τηλεοράσεις 3D και ενδεχομένως να συμβεί και στην τεχνολογία VR, εκτός και αν προϊόντα –μεταξύ άλλων- όπως το Project Beyond της Samsung γίνουν δημοφιλή.

 

Το Project Beyond είναι μία συσκευή με τη μορφή δίσκου που ενσωματώνει –κρατηθείτε- 17 συνολικά κάμερες Full HD (1080p) και η οποία μπορεί να τραβήξει πανοραμικές φωτογραφίες και video 360° ώστε ο χρήστης να μπορεί να τις/ τα απολαύσει στο γνωστό Gear VR headset.

 

Υπάρχουν οκτώ ζευγάρια που τραβούν video σε φέτες των 45° ενώ υπάρχει και μία μπροστινή κάμερα, που μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες ή video (και live video streaming) και όλα τα παραπάνω σε στερεοσκοπικό 3D.

 

 

Το hardware δεν είναι ακόμη έτοιμo, ωστόσο η Samsung δημιούργησε ένα πρωτότυπο και τράβηξε την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο ενώ σύντομα αναμένεται να τραβήξει και άλλες περιοχές. Οι χρήστες που έχουν στην κατοχή τους το Gear VR θα μπορούν να εξερευνήσουν αυτές τις περιοχές ακόμα και αν δεν έχουν αγοράσει το Project Beyond ακόμη.

 

Link.png Site: GSMArena