Η Samsung Display, η θυγατρική της Samsung που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή οθονών, παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο αναδιπλούμενης οθόνης με άρθρωση 360 μοιρών.

Η εταιρεία μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με το The Verge και έστειλε μάλιστα και μερικές σχετικές φωτογραφίες. Το ιδιαίτερο στο νέο σχεδιασμό είναι ότι μπορεί να βοηθήσει ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο να διπλώνει τόσο προς τα μέσα όσο και προς τα έξω.

Με την ονομασία Flex In & Out, η οθόνη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη CES 2023 πίσω από κλειστές πόρτες. Πριν από λίγες ημέρες, είδαμε μόνο μια εικόνα της οθόνης, δίπλα στο Galaxy Z Fold 4. Εκείνη τη στιγμή, το μόνο που διαπιστώσαν αρκετοί ήταν ότι η πρωτότυπη οθόνη φαινόταν πολύ πιο λεπτή όταν διπλωνόταν σε σύγκριση με αυτή που διαθέτει το Galaxy Z Fold 4. Εξίσου σημαντικό ήταν το γεγονός ότι η οθόνη δίπλωνε διαφορετικά από άλλα smartphones της εταιρείας, με τις δύο πλευρές να κάθονται στο ίδιο επίπεδο η μία με την άλλη. Αυτό συμβαίνει χάρη στο νέο μεντεσέ (hinge) με σχεδιασμό σταγόνας, ο οποίος επιτρέπει στην οθόνη να λυγίσει σε ένα πιο χαλαρό σχήμα, προκαλώντας επίσης λιγότερες τσακίσεις από το τρέχον σύστημα μεντεσέδων στα αναδιπλούμενα της Samsung.

image.png.c7fd1a09370ac593c3addd0b316a36f3.png

image.png.e42f7ecc7581ed0eab8b5059b100908f.png

image.png.c5278ef4ccd656a29e0a0838cd8e95e6.png

Αυτό που δεν γνωρίζαμε προηγουμένως είναι ότι το hinge μπορεί να κάνει την οθόνη να διπλώνει και προς τις δύο κατευθύνσεις, ένα γεγονός που η Samsung επιβεβαιώνει τώρα, μαζί με τις άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον μηχανισμό που αναλαμβάνει τη δίπλωση. Παρακάτω είναι μια εικόνα που δείχνει ακριβώς πώς λειτουργεί.

Αν η νέα οθόνη κάνει την εμφάνισή της στο Galaxy Z Fold 5, το οποίο φημολογείται ήδη ότι θα υιοθετήσει τον μεντεσέ τύπου water-drop, θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη σχεδιαστική αλλαγή που έχει κάνει η Samsung στα μεγαλύτερα αναδιπλούμενα μοντέλα της εδώ και χρόνια. Η εταιρεία ίσως χρειαστεί να προβεί και σε αλλαγές στο λογισμικού προκειμένου να κάνει πιο εύκολη τη χρήση της οθόνης όταν βρίσκεται διπλωμένη με αυτό τον τρόπο, ο οποίος είναι παρόμοιος με αυτόν που έχει επιλέξει η Huawei για το δικό της κορυφαίο foldable smartphone, κάνοντας την αρχή με το Mate X
 

  • Like 3
  • Thanks 1