Αν και για την ώρα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη που να δείχνει πως αυτός θα γίνει διαθέσιμος στην Ελλάδα ή γενικότερα στην Ευρώπη.

Καθώς ο κόσμος προσπαθεί να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς έπειτα τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας, οι άνθρωποι έχουν μάθει ότι το να διατηρούν κάποια μικρή απόσταση μεταξύ τους αλλά και το τακτικό πλύσιμο των χεριών τους, είναι σημαντικά εργαλεία για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού. Ωστόσο, όταν ένα smartphone θεωρείται ένα από τα πιο βρώμικα πράγματα που μπορεί να έχει κάποιος στα χέρια του, το πλύσιμο των χεριών ίσως να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε μία προσπάθεια να δώσει στους χρήστες μία επιλογή καθαρισμού του τηλεφώνου τους, η Samsung ξεκίνησε την πώληση ενός ασύρματου φορτιστή UV που υπόσχεται να σκοτώσει έως και το 99% των βακτηρίων σε 10 λεπτά.

Ο φορτιστής που αποστειρώνει ονομάζεται ITFIT UV Sterilizer και πρόκειται για ένα άσπρο κουτί το οποίο, όπως λέει η Samsung, είναι αρκετά ευρύχωρο ώστε να φιλοξενήσει και τηλέφωνα μεγαλύτερου μεγέθους όπως το Galaxy S20 Ultra. Ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο σε smartphone της Samsung ή ασύρματα gadget όπως τα Galaxy Buds ή το Galaxy Watch, αφού αν η συσκευή του χρήστη χωράει στο εσωτερικό του κουτιού, πιθανότατα να μπορεί να απολυμανθεί (ενδεχομένως όμως χωρίς να φορτιστεί). Το μόνο που πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να τοποθετήσει τη συσκευή του μέσα στο κουτί, το οποίο περιέχει ασύρματο φορτιστή Qi 10-watt, να συνδέσει το καλώδιο USB Type-C και να πατήσει το διακόπτη.

itfit-uv-sterilizer-1.jpg.9056b420c86163e97462b2702e714ba9.jpg

Αν και δεν είναι επίσημα σχεδιασμένος από τη Samsung, η εταιρία διαθέτει το UV Sterilizer μέσω της ITFIT, ένα brand που συνεργάζεται κυρίως για αξεσουάρ. Άλλα προϊόντα ITFIT που κατασκευάζονται για τη Samsung περιλαμβάνουν ακουστικά αλλά και selfie sticks.

Οι ασύρματοι φορτιστές UV δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά έχουν δει τεράστια αύξηση ζήτησης μετά το ξέσπασμα του ιού. Η Samsung δεν δηλώνει ξεκάθαρα ότι η λειτουργία αποστείρωσης εξαλείφει με επιτυχία το SARS-CoV-2, αλλά μια πρόσφατη ερευνητική μελέτη δείχνει ότι οι λάμπες UVC είναι ικανές να σκοτώσουν περισσότερο από το 99,9% των αερομεταφερόμενων κορωνοϊών.

Το ITIFT UV Sterilizer διατίθεται προς το παρόν μόνο στην Ταϊλάνδη για 1590 baht (περίπου $51) και το επόμενο διάστημα και στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Για την ώρα δεν υπάρχει πληροφόρηση για το αν το άσπρο κουτί της Samsung θα διατεθεί και σε άλλες χώρες, αλλά ήδη μεγάλες εταιρίες στο χώρο των αξεσουάρ όπως η Mophie και η InvisibleShield, έχουν δείξει ενδιαφέρον να το φέρουν στην αγορά.

  • Like 3
  • Haha 4