Με διαφορά μερικών ωρών με την Honor, η Samsung ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο της smartphone που η selfie του κάμερα βρίσκεται πάνω στην οθόνη ως μια μικρή οπή, το Galaxy A8s.

Άλλωστε για κάτι τέτοιο μας είχε προϊδεάσει η εταιρεία τον περασμένο μήνα στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών που διοργανώνει, ενώ όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια μοντέλα μεταξύ των οποίων και το Galaxy S10. Το Galaxy A8s πάντως ξεχωρίζει και για την παρουσία τριπλής κάμερας στο πίσω μέρος και όχι μόνο. Αναλυτικά, η οθόνη των 6.4 ιντσών, διακρίνεται για τα ελάχιστα περιθώρια της, την αναλογία διαστάσεων 19.5:9, ενώ στηρίζεται όπως όλα δείχνουν στην τεχνολογία IPS με Full HD+ ανάλυση. Η μικρή οπή βρίσκεται στο άνω αριστερό μέρος της οθόνης, πίσω από την οποία κρύβεται η εμπρόσθια κάμερα των 24MP με διάφραγμα f/2.0. Η καρδιά του A8s είναι το Snapdragon 710 chipset με 6 ή 8GB RAM ανάλογα την έκδοση, και επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο 128GB.

Το κύριo σύστημα καμερών στο πίσω μέρος αποτελείται από τρεις αισθητήρες. Ο κύριος, έχει ανάλυση 24MP με διάφραγμα f/1.7, ο δεύτερος αναλαμβάνει χρέη τηλεφακού στα 10MP με διάφραγμα f/2.4 ενώ ο τρίτος των 5MP χρησιμοποιείται για bokeh φωτογραφίες. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε ακόμα  τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων σε μια άνετη θέση. Επιπλέον το Galaxy A8s ενσωματώνει μπαταρία 3.400mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης μέσω USB-C. Εντύπωση προκαλεί η απόφαση της Samsung να μην εξοπλίσει τη συσκευή με την τελευταία έκδοση του Android, προτιμώντας αρχικά την έκδοση 8.1 Oreo, πάνω από την οποία έχει προστεθεί το γραφικό περιβάλλον της εταιρείας.

667972355_galaxya8s.jpg.b019e5f8e37d898535caa784e004d8eb.jpg

Θα κυκλοφορήσει στις 21 Δεκεμβρίου αρχικά στην Κίνα σε τρία χρώματα, ενώ το περιμένουμε στην Ευρώπη κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους. Για την ώρα η Samsung δεν έχει γνωστοποιήσει την τιμή της συσκευής.

GSMArena