Τέλος στην αναμονή δίνει η Samsung σήμερα, ανακοινώνοντας επίσημα στην IFA 2019 ότι το Galaxy Fold, θα κυκλοφορήσει στην αγορά «μέσα στον Σεπτέμβριο» ενώ θα υπάρξει και μια δεύτερη έκδοση με υποστήριξη 5G.

Όπως αναφέρθηκε, το Galaxy Fold θα κυκλοφορήσει αύριο αρχικά στην Κορέα ενώ το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο με τιμή €1999. Στη χώρα μας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, η συσκευή θα κάνει την εμφάνισή της σε ελάχιστα κομμάτια τους επόμενους μήνες. Παράλληλα η Samsung θα προσφέρει δωρεάν και την υπηρεσία "Galaxy Fold Premier Service" παρέχοντας τηλεφωνική υποστήριξη σε όσους προχωρήσουν στην αγορά της συσκευής.

Η κυκλοφορία του πρώτου αναδιπλούμενου smartphone της νοτιοκορεατικής εταιρείας αναβλήθηκε τον περασμένο Απρίλιο λίγο πριν την έλευσή του στην αγορά όταν και τα πρώτα σχόλια από reviewers αποκάλυψαν προβλήματα με την οθόνη. Συγκεκριμένα αρκετοί αφαίρεσαν το προστατευτικό φιλμ που βρίσκονταν στην επιφάνεια της οθόνης μπερδεύοντάς το ως προστατευτικό αυτοκόλλητο, μια κίνηση που προκαλεί μη αναστρέψιμη δυσλειτουργία στην οθόνη. Ένα άλλο πρόβλημα που αναφέρθηκε, επέτρεπε σκόνη ή άλλα μικροαντικείμενα να εισέρχονται στο μηχανισμό αναδίπλωσης. Πλέον με την τελική έκδοση της συσκευής που θα κυκλοφορήσει στην αγορά, και τα δύο προβλήματα έχουν επιλυθεί, με την εταιρεία να προχωρά σε μερικό ανασχεδιασμό.

sony_ifa_20192.jpg.9a9678315bf177608c8b8fc22c8328c4.jpg

Η συσκευή και μάλιστα η 5G έκδοσή της, παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο της Samsung όπου και θα έχουμε σύντομα μια πρώτη επαφή μαζί της.