Σύμφωνα με το Bloomberg, η Samsung θα πραγματοποιήσει τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Galaxy Note 9 στις 9 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη όπως είχε συμβεί και με το προηγούμενο μοντέλο.

Το νέο μέλος της οικογένειας Galaxy Note θα διαθέτει σύμφωνα με το δημοσίευμα αναβαθμισμένη κάμερα και επεξεργαστή, ενώ θα διατηρήσει τον ίδιο σχεδιασμό με τον προκάτοχό του. Η κυκλοφορία του υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί στις περισσότερες χώρες μέσα στον Αύγουστο αν και το πλάνο σύμφωνα με τις πηγές της ιστοσελίδας δεν έχει οριστικοποιηθεί. 

Με 23% μερίδιο της αγοράς smartphone για το πρώτο τρίμηνο του έτους, η Samsung βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της IDC, με την Apple να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 16%. Τον Μάρτιο, η νοτιοκορεατική εταιρεία κυκλοφόρησε το Galaxy S9 με αναβαθμισμένη κάμερα, το οποίο και συνάντησε επιτυχία στην αγορά. Η σειρά Note απευθύνεται κυρίως σε όσους επιθυμούν -εκτός από την παρουσία ψηφιακού stylus-, ένα smartphone με μεγαλύτερη οθόνη, κάτι που η Apple απέφευγε για πολλά χρόνια πριν κυκλοφορήσει το iPhone 6 Plus με σημαντικά μεγαλύτερο μέγεθος. Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple θα ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο ένα ακόμη μεγαλύτερο iPhone με οθόνη 6.5 ιντσών βασισμένο στο σχεδιασμό του iPhone X. 

Τέλος στα σχέδια της Samsung περιλαμβάνεται και η κυκλοφορία ενός έξυπνου ηχείου το οποίο θα στηρίζεται στη ψηφιακή βοηθό Bixby, ως απάντηση στη σειρά συσκευών Echo της Amazon και στο HomePod της Apple.

Bloomberg