Εκτός από τη συνδεσιμότητα 5G, μία ακόμη βασική διαφορά των δύο διαθέσιμων εκδόσεων θα είναι και η οθόνη, όπου στο μοντέλο Tab S7 Plus θα έχουμε τεχνολογία OLED ενώ στο Tab S7 LCD.

Αν και τα Android tablets φαίνονται να μην είναι τόσο δημοφιλή στην αγορά σε σύγκριση με τα iPad της Apple, αυτό δεν εμπόδισε τη Samsung να συνεχίσει την ετήσια παράδοσή της να παρουσιάζει νέα μοντέλα. Σήμερα, η νοτιοκορεάτικη εταιρία ανακοίνωσε τα Android tablet τελευταίας τεχνολογίας, Galaxy Tab S7 και Tab S7 Plus. Και τα δύο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα σε τρία χρώματα, ασημί, μαύρο ή χάλκινο με τιμές από 729€ για το Tab S7 και 829€ για το Tab S7 Plus.

Όπως και το Tab S6 πέρυσι, τα Tab S7 και S7 Plus προορίζονται τόσο για τον power user που θέλει μία συσκευή ικανή να ανταπεξέλθει στους γρήγορους ρυθμούς της εργασίας του με εφαρμογές παραγωγικότητας αλλά και για τον χρήστη που επιθυμεί να επικοινωνήσει ή να διασκεδάσει. Ως αποτέλεσμα, και τα δύο tablets διαθέτουν προαιρετικά πληκτρολόγια που θα επιτρέψουν στους χρήστες να τα χρησιμοποιούν όπως έναν υπολογιστή. Και τα δύο μοντέλα έρχονται επίσης με τη γραφίδα S Pen της Samsung, η οποία συνδέεται μαγνητικά και φορτίζει στο πίσω μέρος του tablet.

samsung-galaxy-tab-s7-tab-s7-plus-1.jpg.5546c07aa01b8b147a639e950ab7d9fd.jpg

Η πιο αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ των Tab S7 και S7 Plus είναι τα μεγέθη τους. Το S7 θα κυκλοφορήσει με οθόνη 11’’ ενώ το S7 Plus με 12.4’’. Βέβαια το μέγεθος δεν είναι η μόνη διαφορά, αφού το μεγαλύτερο μοντέλο θα έχει οθόνη τεχνολογίας OLED ενώ το μικρότερο αδελφάκι του οθόνη LCD. Οι οθόνες και των δύο μοντέλων θα λειτουργούν στα 120Hz για ομαλή κίνηση των γραφικών ενώ σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά Tab S6 με τις 10.5’’, και τα δύο έχουν μεγαλύτερες οθόνες. Επίσης, η αναλογία διαστάσεων 16:10, τα καθιστά κατάλληλα για παρακολούθηση βίντεο αλλά και χρήση εφαρμογών παραγωγικότητας.

Μία άλλη διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων είναι ότι το Tab S7 Plus διαθέτει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη ενώ στο Tab S7  είναι ενσωματωμένος στο πλήκτρο Power. Η Samsung έχει εστιάσει επίσης και στη σχεδίαση τονίζοντας περισσότερο τις γραμμές του ενώ και το S Pen δείχνει πλέον πιο κομψό. Το S Pen μάλιστα έχει βελτιωμένη απόκριση πλέον στα 9ms ενώ υποστηρίζει και τις λειτουργίες Air Actions, όπου ο χρήστης για παράδειγμα μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως τηλεχειριστήριο και να αλλάζει μεταξύ των διαθέσιμων καμερών ζωγραφίζοντας έναν κύκλο στον αέρα ή άλλες παρόμοιες λειτουργίες.

samsung-galaxy-tab-s7-tab-s7-plus-2.jpg.06ee92dd6d54a14ab7d964bb580477e5.jpg

Μαζί με τις βελτιώσεις στο S Pen, η Samsung αναβάθμισε επίσης και την εφαρμογή Notes ώστε αυτή να προσφέρει δυνατότητα προσθήκης σχολίων σε αρχεία PDF, να δίνει στον χρήστη καλύτερη διαχείριση των αποθηκευμένων αρχείων του αλλά και δυνατότητα να επισυνάψει ακόμη και ολόκληρες ηχογραφήσεις. Δυνατότητες οι οποίες είναι διαθέσιμες και στη σειρά Note 20.

Περνώντας στο εσωτερικό, η Samsung έχει κάνει μία αισθητή αναβάθμιση εξοπλίζοντας τα δύο μοντέλα με επεξεργαστή Snapdragon 865 Plus της Qualcomm, μνήμη RAM 6GB και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 256GB. Μάλιστα, διαθέτουν και υποδοχή κάρτας microSD για επιπλέον επέκταση του χώρου αποθήκευσης. Και τα δύο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις Wi-Fi ή με υποστήριξη κάρτας SIM για συνδεσιμότητα 4G και 5G. Τόσο το Tab S7 όσο και το Tab S7 Plus θα έχουν τέσσερα ηχεία με τεχνολογία Dolby Atmos ενώ θα υποστηρίζουν φόρτιση 45W μέσω θύρας USB-C, αν και στο κουτί θα παρέχεται φορτιστής 15W. Το μοντέλο S7 Plus θα εξοπλίζεται με μπαταρία 10090mAh ενώ το S7 με μπαταρία 8000mAh. Επίσης, κανένα δεν έχει θύρα ακουστικών.

samsung-galaxy-tab-s7-tab-s7-plus-3.jpg.91df4ef6e3551c7e6742034488a51334.jpg

Τα νέα tablets της Samsung θα έρχονται με το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Google, Android 10, προσαρμοσμένο αποκλειστικά μέσω του OneUI. Επίσης, αν και το σύστημα DeX το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, φέτος η Samsung ανακοίνωσε πως η σύνδεση του tablet με την τηλεόραση μπορεί να γίνεται και ασύρματα. Η Samsung έχει συνεργαστεί με τη Microsoft για να ενσωματώσει εφαρμογές όπως Word, Excel και PowerPoint στο Tab S7 και Tab S7 Plus ώστε ο χρήστης να έχει στη διάθεσή του όλες τις εφαρμογές παραγωγικότητας που θα χρειαστεί. Μάλιστα, η εταιρία αποκάλυψε πως αργότερα φέτος, θα υπάρξει δυνατότητα ώστε τα tablets να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως μία δεύτερη οθόνη για ένα Windows PC. Μία ενδιαφέρουσα προσθήκη ειδικά για τους χρήστες που εργάζονται συνεχώς εν κινήσει αλλά στο τέλος της ημέρας επιστρέφουν στον desktop ή laptop υπολογιστή τους και θέλουν ένα μεγαλύτερο χώρο για να εργαστούν ή ακόμη και να διασκεδάσουν.

lcimg_faf61b38_8e40_45c1_b9d1_c9.jpg.96d8003b5e56d16aef8ba5d5f28ff547.jpg

Η σειρά Tab S7 είναι ήδη διαθέσιμη για προπαραγγελία.

Αναλυτικα οι εκδόσεις και οι τιμές των μοντέλων:

  • Samsung Galaxy Tab S7 Wi-Fi - 729€
  • Samsung Galaxy Tab S7 4G - 829€
  • Samsung Galaxy Tab S7 Plus Wi-Fi - 939€
  • Samsung Galaxy Tab S7 Plus 5G - 1139€