Η Samsung ανακοίνωσε τη νέα γενιά Galaxy Watch 3, η οποία έρχεται με οθόνη OLED 1.4’’ και θα διατίθεται σε εκδόσεις Bluetooth ή LTE.

Το τελευταίο smartwatch της Samsung ακούει στο όνομα Galaxy Watch 3, μία σειρά που ουσιαστικά διαδέχεται το Samsung Galaxy Watch που κυκλοφόρησε το 2018. Κι αν αναρωτιέται κανείς που «πήγε» το Galaxy Watch 2, η νοτιοκορεάτικη εταιρία αποφάσισε να παραλείψει έναν αριθμό λόγω του Galaxy Watch Active 2, το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι και δεν ήθελε να δημιουργήσει σύγχυση στους χρήστες. Σε κάθε περίπτωση, η Samsung παρουσιάζοντας το Galaxy Watch 3 θέλει να κάνει ξεκάθαρο πως μιλάμε για ένα εντελώς νέο smartwatch.

Το Galaxy Watch 3 μοιάζει με το προηγούμενο μοντέλο, διαθέτει περιστροφικό καντράν, δύο κουμπιά στο πλάι και έναν πιο χειροπιαστό σχεδιασμό σε σύγκριση με τα πιο κομψά και απλούστερα μοντέλα Active. Η Samsung ωστόσο αναφέρει πως το Galaxy Watch 3 είναι 14% λεπτότερο και 15% ελαφρύτερο σε σύγκριση με το Galaxy Watch, ώστε να είναι πιο άνετο στη χρήση, ειδικά για όσους έχουν μικρότερους καρπούς. Ταυτόχρονα, το μέγεθος της οθόνης έχει αυξηθεί στις 1.4’’, στη μεγαλύτερη έκδοση.

samsung-galaxy-watch-3-1.jpg.0e3876f74332f732240820e1d39022ee.jpg

Το Watch  3 θα διατίθεται σε δύο διαφορετικά μεγέθη. Το ένα στα 41mm με οθόνη 1.2’’ και το δεύτερο στα 45mm με οθόνη 1.4’’. Καθένα από αυτά θα έχει και έκδοση Bluetooth ή LTE. Η έκδοση των 41mm θα είναι διαθέσιμη σε χάλκινο ή ασημί χρώμα ενώ το μοντέλο των 45mm σε ασημί ή μαύρο. Και τα δύο μοντέλα θα διαθέτουν οθόνες OLED οι οποίες θα προστατεύονται από γυαλί Gorilla Glass.

Τα Watch 3 τρέχουν στην πλατφόρμα Tizen της Samsung, που σημαίνει ότι θα λειτουργούν καλύτερα με τα smartphones της εταιρίας. Αν και είναι συμβατά και με άλλα Android ή iOS τηλέφωνα, ενδεχομένως κάποιος να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητές τους χρησιμοποιώντας ένα Galaxy τηλέφωνο. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, η πλατφόρμα της Samsung θεωρείται για την ώρα καλύτερη από το Wear OS της Google.

samsung-galaxy-watch-3-2.jpg.8e0e4b17df09935732c41aab904e62da.jpg

Η Samsung τοποθετεί το Watch 3 ως ένα πιο έξυπνο ρολόι σε σύγκριση με τη σειρά Active που εστιάζει κυρίως στην άθληση και τη γυμναστική. Το Watch 3 είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι σε σύγκριση με το αλουμίνιο που χρησιμοποιείται στα βασικά μοντέλα των Active ενώ η Samsung αναφέρει ότι αργότερα φέτος θα κυκλοφορήσει και μία έκδοση από τιτάνιο. Η εταιρία λέει επίσης ότι συνεργάστηκε με την IWC Schaffhausen, μία ελβετική εταιρία ωρολογοποιίας, για το σχεδιασμό του Watch 3. Αντί ενός λαστιχένιου ιμάντα, κάθε Watch 3 θα έρχεται με δερμάτινο λουράκι ενώ το μοντέλο τιτανίου θα έχει ένα αντίστοιχο λουράκι από τιτάνιο.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, οι τιμές των Watch 3 θα είναι έως και $150 ακριβότερες σε σύγκριση με το Watch Active 2. Αυτό θα φέρει τα νέα smartwatches της Samsung σχεδόν αντιμέτωπα με τα Apple Watch Series 5, αναφορικά με τις τιμές τους.

samsung-galaxy-watch-3-3.jpg.83bd85e11b16da8b20cf19ce7a8d0b77.jpg

Παρόλο που η σειρά Active είναι ουσιαστικά αυτή που φέρει όλες τις διαθέσιμες λειτουργίες για τον χρήστη που αθλείται, το Watch 3 φέρνει και αυτό μερικές νέες βελτιώσεις στον τομέα της παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης. Επίσης, η δυνατότητα παρακολούθησης ύπνου έχει βελτιωθεί με καλύτερους αλγορίθμους και ακριβέστερα δεδομένα. Αργότερα φέτος, το Watch 3 θα αποκτήσει παρακολούθηση οξυγόνου στο αίμα (SpO2 και VO2 Max) ενώ στην Κορέα θα είναι σε θέση να παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση έχοντας παράλληλα και λειτουργία ηλεκτροκαρδιογραφήματος (EKG). Η Samsung αναφέρει ότι συνεργάζεται με τον οργανισμό FDA για να λάβει άδεια για αυτές τις λειτουργίες και στις ΗΠΑ. Το Watch 3 διαθέτει επίσης μια νέα δυνατότητα εντοπισμού πτώσεων του χρήστη, παρόμοια με αυτή που είδαμε σε νεότερα μοντέλα Apple Watch.

Εκτός της παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης, το Watch 3 θα έχει όλες τις άλλες λειτουργίες του Galaxy Watch, συμπεριλαμβανομένων ειδοποιήσεων από εφαρμογές, προσαρμόσιμες αρχικές οθόνες ρολογιού, ψηφιακή βοηθό Bixby, Samsung Pay για πληρωμές μέσω NFC του κινητού και ένα ηχείο για αναπαραγωγή ειδοποιήσεων και λήψη κλήσεων. Η Samsung αναφέρει μάλιστα πως η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει αυξηθεί στις δύο ημέρες.

  • Like 1