Η δεύτερη σειρά smartwatches της εταιρείας με το Wear OS καταφθάνει.

Στο πλαίσιο του Galaxy Unpacked event, αποκαλύφθηκαν τα τρία smartwatches της σειράς Samsung Galaxy Watch5: δύο Watch5 (40mm και 44mm) κι ένα Watch5 Pro (45mm), το οποίο και θα καταλαμβάνει τη θέση του περυσινού Classic. Η σημαντικότερη βελτίωση και στα τρία μοντέλα έχει να κάνει με τη μπαταρία, όπου το μοντέλο 40mm έρχεται με μπαταρία 284mAh, το μοντέλο των 44mm με μπαταρία 410mAh και το Watch5 Pro με μπαταρία 590mAh.

Στην πράξη, η εταιρεία υπόσχεται περίπου 80 ώρες απλής χρήσης με το Watch5 Pro και περίπου 20 ώρες με σταθερά ενεργοποιημένο το GPS, άρα μιλάμε για τουλάχιστον τρεις ημέρες αυτονομίας σε ένα απλό σενάριο. Τα άλλα δύο μοντέλα θα κερδίσουν μερικές ώρες λειτουργίας, όμως η δραματική βελτίωση αφορά στο Watch5 Pro.

Σε άλλα μέτωπα, η εμφάνιση δεν αλλάζει πολύ, έχοντας τα δύο βασικά μοντέλα με επίπεδη οθόνη αφής Super AMOLED και το Pro με φυσική στεφάνη γύρω από την οθόνη, η οποία χρησιμοποιείται και για χειρισμό της συσκευής. 

Ο βελτιωμένος αισθητήρας υπόσχεται ακριβέστερες μετρήσεις σε πλήθος προγραμμάτων, ακόμη και εντός νερού, με όλη τη σειρά να διαθέτει πιστοποίηση για αντοχή σε βάθος 5ATM και πιστοποίηση IP68. Οι μετρήσεις συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αρτηριακή πίεση, ηλεκτροκαρδιογράφημα, επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, βήματα, θερμίδες και καρδιακούς παλμούς.

Για τις γυναίκες, υπάρχει επιπλέον η λειτουργία Women’s Health που προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης του κύκλου έμμηνου ρύσεως και βοήθεια στην αναγνώριση συμπτωμάτων για την επανεμφάνισή του, ώστε να ρυθμίζεται αντίστοιχα η παρακολούθησή του.
Υποστηρίζεται η δυνατότητα μέτρησης σύνθεσης σώματος, με σκοπό την παροχή εξατομικευμένων οδηγιών και στόχων για τον χρήστη. Κάτι παρόμοιο υπάρχει και στην παρακολούθηση ύπνου, όπου εμφανίζονται μερικά χαριτωμένα ζωάκια (όπως τα λιοντάρια που κοιμούνται πολύ ή οι πιγκουΐνοι που κοιμούνται ελάχιστα) κι αναλύονται οι συνήθειες ύπνου τους. Έπειτα, ο χρήστης μπορεί να έχει ένα πρόγραμμα πέντε εβδομάδων προσαρμοσμένο στις δικές του συνήθειες, ώστε ακολουθώντας το να κάνει πιο υγιή ύπνο και το ζωάκι πιο χαρούμενο.

image.jpeg.74e55c1d8d4ae2dbe47f64f072558ddc.jpeg

Τέλος, το Wear OS επιστρέφει ακόμη καλύτερο, προσφέροντας καλύτερη συνεργασία με εφαρμογές όπως Google Assistant και Google Maps αλλά και καλύτερη υποστήριξη εφαρμογών γενικότερα, επιτρέποντας στον χρήστη να εγκαταστήσει apps μέσω του Play Store. Το Samsung Galaxy Watch5 (40mm) θα διατεθεί σε χρώματα Graphite, Pink Gold και Silver. Το μοντέλο των 44mm θα διατεθεί σε Graphite, Sapphire και Silver. Τέλος, το Watch5 Pro θα κυκλοφορήσει σε Black Titanium και Gray Titanium. Τα μοντέλα 40mm και 44mm θα έχουν τιμή εκκίνησης στα 299€. Όλα τα μοντέλα αναμένονται στην αγορά στις 26 Αυγούστου.