Η σειρά Galaxy Z Flip και Fold της Samsung δεν έχει λάβει σημαντικές αναβαθμίσεις τις τελευταίες δύο γενιές σε ότι αφορά τις οθόνες που ενσωματώνουν.

Με την ανανέωση του 2021 και του 2022, η εταιρεία επικεντρώθηκε σε αναβαθμίσεις που αφορούν άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά και των δύο μοντέλων. Για το 2023 όμως, ο κορεατικός γίγαντας σχεδιάζει να κάνει κάποιες ουσιαστικές βελτιώσεις τουλάχιστον στο Flip 5, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγαλύτερης εξωτερικής οθόνη που αναμένεται να κάνει τη συσκευή πιο εύχρηστη. Πλέον ένα νέο render μας δίνει μια πρώτη ματιά στο πως ακριβώς θα είναι η εξωτερική οθόνη του νέου Flip.

Το Samsung Galaxy Z Flip 4 διαθέτει μια μικρή οθόνη καλύμματος 1,34 ιντσών. Είναι αρκετά μεγάλη μόνο για να δέχεστε εισερχόμενες κλήσεις, να απαντάτε γρήγορα σε μηνύματα και να ελέγχετε τις εισερχόμενες ειδοποιήσεις. Δεν υπάρχει αρκετή επιφάνεια οθόνης για την εκτέλεση εφαρμογών ή οποιαδήποτε άλλη εργασία που απαιτεί περισσότερα από μερικά πατήματα.

Ωστόσο, με το Z Flip 5, η Samsung φέρεται να επεκτείνει την εξωτερική οθόνη σε περίπου 3-4 ίντσες όπως αναφέρει το SamMobile. Μια προηγούμενη φήμη τοποθετεί το μέγεθος της οθόνης γύρω στις 3,4 ίντσες. Το σίγουρο είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις, το Flip 5 θα προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο στην εξωτερική του οθόνη για πρόσθετα χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Όπως δείχνει η παρακάτω απεικόνιση, η εξωτερική οθόνη στο καλοκαιρινό αναδιπλούμενο flip της Samsung θα μπορούσε να καλύπτει σχεδόν το σύνολο της εξωτερικής επιφάνειας και να έχει τετράγωνη αναλογία διαστάσεων.

image.png.11a6911b5d33a12726e8eee3f497b61c.png

Αυτό που μένει να δούμε είναι πώς η Samsung θα βελτιστοποιήσει το One UI για να εκμεταλλευτεί τη μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη. Ακόμα και αν η εταιρεία δεν επιτρέπει την εκτέλεση εφαρμογών στην οθόνη κάλυψης, μια εφαρμογή τρίτου μέρους θα μπορέσει να το καταστήσει εφικτό όπως ισχύει σε άλλες περιπτώσεις. Μια μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη θα διευκολύνει επίσης τον έλεγχο των ειδοποιήσεων και την απάντηση σε κείμενα. 

Άλλες φήμες αναφέρουν ότι η Samsung θα μπορούσε να εξοπλίσει το Flip 5 με μια βελτιωμένη αναδιπλούμενη οθόνη και πιο ανθεκτικό γυαλί για να μειώσει την ορατότητα της τσάκισης, χωρίς όμως να υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες πάνω σ’ αυτό.
 

  • Like 5
  • Thanks 1