Στην έκθεση CES 2022, η Samsung παρουσίασε ένα ιδιαίτερα απλό και παράλληλα καινοτόμο τρόπο για τη διαχείριση όλων των οικιακών συσκευών στο έξυπνο σπίτι: μέσω μίας οθόνη αφής που μοιάζει με ένα tablet.

Το tablet έχει οθόνη αφής 8,4 ιντσών και κατά το λανσάρισμα του θα έχει την ικανότητα να συνδέεται με οποιοδήποτε προϊόν που ανήκει στο οικοσύστημα SmartThings, συμπεριλαμβανομένων και των οικιακών συσκευών της Samsung. Το Home Hub μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη βάση του ή ασύρματα και διαθέτει δύο μικρόφωνα και ηχεία που επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν ειδοποιήσεις ή να χρησιμοποιούν φωνητικό έλεγχο μέσω του ψηφιακού βοηθού Bixby.

Με τη σύνδεση του, μπορεί να παρέχει πληροφορίες στους χρήστες για την κατανάλωση των συσκευών ενώ με τη χρήση τεχνολογιών AI και SmartThings είναι σε θέση να κατανοεί τις ανάγκες των χρηστών και να προτείνει λύσεις, απλοποιώντας τη φροντίδα του σπιτιού και βοηθώντας να διαχειρίζονται τις όποιες υποχρεώσεις και την καθημερινότητα τους.

49382031_1_samsunghome_hub.jpg.cb012f0fe0f1d62b2b52db68ff2b0227.jpg

Στα δύο τελευταία συμπεριλαμβάνονται για παράδειγμα η προμήθεια προϊόντων και αγαθών, η μαγειρική (SmartThings Cooking), η δημιουργία λιστών για ψώνια ή προγραμμάτων για γεύματα (Family Hub), η φροντίδα των ρούχων (SmartThings Clothing Care μέσω σύνδεσης με συσκευές όπως τα Bespoke Washer and Dryer και το Bespoke AirDresser), η φροντίδα των κατοικίδιων, η ενέργεια ή ο κλιματισμός ενώ επιπλέον προσφέρεται και οδηγός φροντίδας των ίδιων των συσκευών «Home Care Wizard». Και όλα τα παραπάνω, μέσω μίας κεντρικής συσκευής που λειτουργεί ως «home controller» παρέχοντας στους χρήστες δυνατότητες πλήρους προβολής και διαχείρισης του συνδεδεμένου/ έξυπνου σπιτιού.

Όσον αφορά στον κλιματισμό, το SmartThings Air παρέχει δυνατότητα αυτόματης αφύγρανσης και συνδέεται με κλιματιστικά και καθαριστές αέρα. Με τη βοήθεια του SmartThings Energy, που αναλύει τα μοτίβα χρήσης  και ενεργοποιεί τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στις συσκευές, οι χρήστες μπορούν να μειώσουν την ενέργεια που καταναλώνουν και το κόστος των λογαριασμών τους.

1_samsung.jpg.d2afb1742ae1ae31dca065b23ade4a9c.jpg

Σύντομα, θα υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης και με άλλες συσκευές που περιλαμβάνει το έξυπνο σπίτι, όπως ο φωτισμός και το σύστημα κλειδώματος της πόρτας. Η Samsung όπως έχει ανακοινώσει ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, θα υποστηρίξει το πρότυπο Matter το οποίο θα επιτρέψει στο Home Hub της εταιρείας να συνδέεται και με άλλες συσκευές από άλλους κατασκευαστές αλλά και τα οικοσυστήματα Google Home, Alexa και HomeKit. Λαμβάνοντας όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το Home Hub της Samsung «τρέχει» λειτουργικό σύστημα Android, και επομένως είναι πολύ πιθανό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένα απλό tablet για διάφορες εργασίες ή για ψυχαγωγία κ.ά.