Μετά την παρουσίαση του Galaxy Fold το 2019, η Samsung δημιούργησε τη σειρά Galaxy Z για όλες τις συσκευές της με αναδιπλούμενη οθόνη.

Μετά και την επίσημη «κατάργηση» της σειράς Galaxy Note, η εταιρεία επί της ουσίας διαχώρισε τις συσκευές της σε τρεις μεγάλες σειρές, τη high-end σειρά Galaxy S, την πολυτελή σειρά από συσκευές με αναδιπλούμενη οθόνη Galaxy Z και την budget/ mid-range σειρά Galaxy A. Όμως η χρήση του γράμματος «Z» από τις Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην Ουκρανία φαίνεται πως «έκαψε» τη σειρά Galaxy Z καθώς η εταιρεία ενδέχεται να αποφάσισε την κατάργηση του Z branding σε μερικές χώρες -με τη στρατηγική αυτή να αναμένεται να επεκταθεί σύντομα και σε άλλες χώρες.

Πλέον, σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως στην Εσθονία και στην Λετονία, η εταιρεία πλέον διαφημίζει και πουλά τις νεότερες συσκευές της με αναδιπλούμενη οθόνη με τις ονομασίες Galaxy Fold3 και Galaxy Flip3. Επί του παρόντος, οι συσκευές εξακολουθούν να πωλούνται με τις ονομασίες Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3 στις περισσότερες Δυτικές αγορές -όπως στις ΗΠΑ και στη Λατινική Αμερική- αλλά δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν σύντομα δούμε τις συσκευές με διαφορετική ονομασία – χωρίς το γράμμα «Z».

Η Samsung δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει την αλλαγή στην ονοματολογία, ούτε έχει ακόμα σχολιάσει ή απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την αλλαγή στρατηγικής της. Παρόλα αυτά, δεν μένουν και πολλά στη φαντασία αν βάλουμε στη συνολική εικόνα το σημερινό γεωπολιτικό κλίμα. Δεν μπορεί ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση η Samsung να αποφάσισε ότι δεν της αρέσει το γράμμα «Z». Η απόφαση της επομένως πρέπει να οφείλεται στη χρήση του γράμματος «Z» από τις Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην Ουκρανία (με αυτόν τον τρόπο ξεχωρίζουν από τις Ουκρανικές δυνάμεις), από την προπαγάνδα του Κρεμλίνου και τους υποστηρικτές της Ρωσικής εισβολής.

Να αναφέρουμε ότι η Samsung είναι μία από τις πολλές εταιρείες που ανέστειλαν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους στη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής, οπότε η κατάργηση του «Z» από τις ονομασίες των συσκευών της έχει νόημα εφόσον επιθυμεί να αποστασιοποιηθεί από σύμβολα που συνδέονται με φιλοπολεμικά αισθήματα.

  • Thanks 1
  • Confused 1