Οι οποίες θα είναι σύντομα διαθέσιμες στα ASUS Zenbook 14X Pro και Vivobook Pro 14X

Σε ανακοίνωσή της, η Samsung ανακοίνωσε πως ξεκίνησε την παραγωγή OLED οθονών στα 90Hz, οι οποίες είναι μεγέθους 14 ιντσών, ανάλυσης 2880 x 1800, 16:10. Όπως γνωρίζαμε σύμφωνα με πληροφορίες, η κυκλοφορία τους προορίζονταν τον περασμένο Μάρτιο στα πρώτα laptops εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων διαθεσιμότητας τσιπ.

Ο επιπλέον ρυθμός ανανέωσης σε σύγκριση με τα OLED panel στα 60Hz κάνει τα νέα αυτά panel πολύ ενδιαφέροντα ειδικά στο κομμάτι του gaming, με την εταιρεία να τονίζει πως η OLED τεχνολογία στα 90Hz δημιουργεί λιγότερο θολή εικόνα από την κίνηση που προβάλεται σε σχέση με τα LCD panel των 120Hz. Αυτό συνεπάγεται (στη θεωρία τουλάχιστον) σε μια πιο καθαρή εικόνα εν ώρα παιχνιδιού χωρίς να έχει τις ίδιες απαιτήσεις από την GPU του χρήστη.

Οι OLED οθόνες επίσης προσφέρουν καλύτερο χρώμα, με 100% DCI-P3 κάλυψη που ξεπερνά τα περισσότερα LCD μοντέλα. Επίσης προσφέρουν βαθύτερο μαύρο, καλύτερους χρόνους απόκρισης και καλύτερες γωνίες θέασης. Το μειονέκτημα σε σχέση με LCD οθόνες είναι η έλλειψη ρύθμισης φωτισμού και η κατανάλωση όταν προβάλλεται φωτεινό περιεχόμενο. Οι οθόνες της Samsung αναμένονται να ενσωματωθούν αρχικά στα ASUS Zenbook 14X Pro και Vivobook Pro 14X, τα οποία ανακοινώθηκαν νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Τέλος, η Samsung ετοιμάζει και 4K panel 16 ιντσών στα 60Hz, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο ASUS ProArt Studio OLED, όπως και άλλα μοντέλα.

  • Like 1