Με σκοπό να τους εντυπωσιάσει και με την ελπίδα να αλλάξουν συσκευή

Η Samsung διέθεσε μια νέα ιστοσελίδα, με σκοπό να δώσει μια πρώτη εντύπωση στους κατόχους iPhone πως είναι να χρησιμοποιεί κανείς τις Galaxy συσκευές της. Όταν ένας χρήστης επισκεφθεί τη σελίδα μέσω iPhone συσκευής, τους ρωτάει αν θέλουν να προσθέσουν έναν σύνδεσμο στην αρχική οθόνη τους, μετατρέποντας τη συσκευή σε Samsung Galaxy. Από το domain, φαίνεται πως είναι δουλειά της Samsung Νέας Ζηλανδίας.

Η εμπειρία μπορεί να είναι περιορισμένη, αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα μάρκετινγκ κίνηση. Ανοίγοντας την εφαρμογή της κάμερας, αυτόματα παίζει βίντεο του influencer Logan Dodds, παρουσιάζοντας τις δυνατότητες της κάμερας και του γραφικού της περιβάλλον. Παρόμοια τακτική ακολουθήθηκε και με τις υπόλοιπες "εφαρμογές", κάνοντας μια σύντομη παρουσίαση των λειτουργιών, όπως και αναφορά σε άλλα αξεσουάρ.

samsung-browser-tour.jpg

Υπάρχουν και κάποια μικρά Easter eggs για όσους ασχοληθούν λίγο παραπάνω, με την εφαρμογή μηνυμάτων υπό την επαφή Friend with kids να στέλνει μια τυχαία συρροή χαρακτήρων ως απάντηση. Επίσης στις Ρυθμίσεις εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα : "Απλοποιήσαμε το μενού ρυθμίσεων, ώστε οι developers να κάνουν ένα διάλειμμα.".

Τέλος, είναι ξεκάθαρο πως με αυτή τη κίνηση, η Samsung στοχεύει τους κατόχους iPhone. Αν προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ιστοσελίδα από Android συσκευή, εμφανίζεται μήνυμα πως έχετε ήδη Android συσκευή, ενώ από desktop εμφανίζεται QR κωδικός γα να τον σαρώσετε με iPhone.