Παρά την κυκλοφορία των νέων μοντέλων, η Samsung προσφέρει νέα καλούδια στα παλαιότερα μοντέλα της μέσω του One UI 3.1.1

Οι νέες συσκευές Z Fold 3 και Z Flip 3 της Samsung έρχονται με αρκετές νέες έξυπνες λειτουργίες ως μέρος του One UI 3.1.1, οι οποίες είναι σχεδιασμένες για αναδιπλούμενες συσκευές. Τα θετικά νέα είναι πως δεν είναι αποκλειστικά διαθέσιμα για τα νεώτερα μοντέλα της, καθώς οι κάτοχοι παλαιότερων μοντέλων όπως Fold 2, Z Flipμ ακόμα και του αρχικού Galaxy Fold, θα λάβουν κάποιες από τις λειτουργίες αυτές.

drag-and-split-foldable.jpg

Διαθέσιμη για όλα τα αναδιπλούμενα μοντέλα είναι η νέα λειτουργία Drag & Split, η οποία επιτρέπει την επιλογή και άνοιγμα ενός συνδέσμου δίπλα από την αρχική ιστοσελίδα ή μήνυμα.

Τα μεγαλύτερα Fold μοντέλα θα λάβουν και ένα ρυθμιζόμενο παράθυρο για εφαρμογές για το multitasking τους, επιτρέποντας την παραμετροποίηση του ύψους και πλάτους κάθε εφαρμογής όταν ο χρήστης έχει πολλές εφαρμογές ανοιχτές. Τα παλαιότερα μοντέλα θα λάβουν επίσης λειτουργία περιστροφής, προσαρμοσμένες αναλογίες διαστάσεων και νέα ξεχωριστή προβολή για messaging εφαρμογές.

multi-active-window.jpg

Τέλος, στα Z Fold 2 και Z Flip θα προστεθεί επιλογή που θα "αναγκάζει" τις εφαρμογές να χρησιμοποιούν τη Flex λειτουργία που προβάλει περιεχόμενο με βίντεο στο ένα μισό της οθόνης και τα κουμπιά ελέγχου στο άλλο μισό.

Η Samsung συνεχίζει την προσπάθειά της να μην παραμελήσει τις παλαιότερες αναδιπλούμενες συσκευές της, παρόλο που διαθέτει νέες λειτουργίες στις νεώτερες συσκευές της. Παρόμοια ενημέρωση είδαμε και στο αρχικό Fold το περασμένο έτος με την κυκλοφορία του Z Fold 2, όπου προστέθηκαν αρκετές νέες λειτουργίες που παρουσιάστηκαν με το αναδιπλούμενο μοντέλο δεύτερης γενιάς. Παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον νέο σχεδιασμό, είναι θετικό που δεν παραμελεί τους early adopters.

Το One UI 3.1.1 για Fold 2 και Z Flip γίνεται σταδιακά διαθέσιμο για όλους, ενώ η ενημέρωση για το αρχικό Galaxy Fold αναμένεται να διατεθεί περίπου μία εβδομάδα αργότερα.

Set-Aspect-Ratio.jpg

  • Like 1