Για μία τεχνολογία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «επαναστατική» στον χώρο των μεγάλων τηλεοράσεων OLED, η Samsung μοιάζει να διατηρεί αρκετά «μετριοπαθή στάση» με την τεχνολογία της QD-OLED.

Από την επιβεβαίωση της τεχνολογίας στην φετινή έκθεση CES, η Samsung φαίνεται να άφησε άλλες εταιρείες και μάρκες, όπως οι Sony και Alienware (Dell) να «τραβήξουν» τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στις δικές τους προτάσεις QD-OLED.

Λάβετε υπόψη σας, ότι η 34άρα gaming οθόνη Odyssey G8 (G8QNB) δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει επίσης. Από ότι φαίνεται ωστόσο τα πράγματα αλλάζουν, τουλάχιστον όσον αγορά το μέλλον της τεχνολογίας στις τηλεοράσεις καθώς η Samsung προχώρησε αθόρυβα στη παρουσίαση της πρώτης τηλεόρασης τεχνολογίας OLED μετά από αρκετά χρόνια.

samsung-oled-s95b.jpg

Με την ονομασία Samsung OLED (S95B), η τηλεόραση είναι πλέον διαθέσιμη για προπαραγγελία στην Αμερικάνικη ιστοσελίδα της εταιρείας μαζί με την νέα γκάμα τηλεοράσεων Neo QLED και Lifestyle για το 2022.

Η τηλεόραση είναι διαθέσιμη σε δύο διαστάσεις, 55 ίντσες και 65 ίντσες και αξιοποιεί την ισχύ του Neural Quantum Processor 4K καθώς και των τεχνολογιών OLED brightness booster και perceptional color mapping για ακριβέστερα και φωτεινότερα χρώματα.

Η τηλεόραση υποστηρίζει upscaling περιεχομένου έως και 4K και υποστηρίζει HDR10+ και Dolby Atmos με Object Tracking Sound, Motion Accelerator Turbo+ (ρυθμός ανανέωσης 120Hz) ενώ το λειτουργικό σύστημα είναι το Tizen, το οποίο προσφέρει υποστήριξη σε διάφορες έξυπνες εφαρμογές και στο νέο Smart TV Hub. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η τηλεόραση Samsung S95B στις 55 ίντσες στοιχίζει $2.400 ενώ στις 65 ίντσες στοιχίζει $3.500.