Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 10$ δισεκατομμύρια και το εργοστάσιο πιθανότατα θα βρίσκεται στο Texas.

Μια μεγάλης αξίας επένδυση σκέφτεται να κάνει η Samsung και πιο συγκεκριμένα σε ένα εργοστάσιο παραγωγής τσιπ τεχνολογίας 3nm, όπως υποστηρίζει το Bloomberg. Αν όλα πάνε όπως τα υπολογίζει η εταιρεία, τότε τα έργα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ακόμη και φέτος με το εργοστάσιο να είναι έτοιμο το 2023.

Επιπλέον, οι πηγές κάνουν λόγο για την τοποθεσία του εργοστασίου, η οποία θα είναι το Texas των ΗΠΑ. Με παρουσία εντός των συνόρων των ΗΠΑ, η Samsung θα μπορεί να συνάπτει συνεργασίες με αμερικανικές εταιρείες ευκολότερα, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να συμβεί μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, οι οποίες δεν διατηρούν τις καλύτερες εμπορικές σχέσεις μεταξύ τους.

Τα σχέδια τής Samsung βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και η εταιρεία, μιλώντας στο Bloomberg, δήλωσε πως ακόμη δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως έχει ήδη αγοράσει έκταση 440.000 τετραγωνικών μέτρων στο Austin, όπου ούτως ή άλλως έχει παρουσία από το 1997.

Πέρυσι, η εταιρεία βρισκόταν σε συζητήσεις με τους τοπικούς φορείς ώστε να εγκριθεί η αναπροσαρμογή της συγκεκριμένης έκτασης για βιομηχανική χρήση. Το οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας για το εργοστάσιο φαίνεται να εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από τις φοροελαφρύνσεις που διαπραγματεύεται η εταιρεία με την νέα κυβέρνηση, όμως το Bloomberg υποστηρίζει πως ακόμη κι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της, πιθανότατα θα προχωρήσει στο κλείσιμο της συμφωνίας.

Με εταιρείες όπως Microsoft, Amazon και Google να προτιμούν τη σχεδίαση δικών τους τσιπ και έπειτα την ανάθεση της παραγωγής σε εταιρείες όπως Samsung και TSMC, το Bloomberg αναφέρει πως η επένδυση της Samsung αποσκοπεί στο να γίνει πιο ευέλικτη και κατ' επέκταση να μπορεί να διαχειριστεί τέτοιου είδους συνεργασίες ευκολότερα. Ήδη, η Samsung παράγει ορισμένα εξαρτήματα για τις Qualcomm και NVIDIA, ενώ φήμες θέλουν την εταιρεία να αναλαμβάνει μέρος της παραγωγής εξαρτημάτων για τις νέες κάρτες γραφικών της Intel.

Φυσικά, με τους επεξεργαστές Exynos που η εταιρεία συνεχώς βελτιώνει και χρησιμοποιεί σε δικά της smartphones αλλά και προσφέρει σε τρίτους, είναι βέβαιο πως μια τέτοια επένδυση θα ωφελούσε και στην περαιτέρω εξέλιξη των Exynos.

  • Like 2
  • Thanks 1