Με την κάμερα στο παραδοσιακό σημείο της οθόνης, αλλά τοποθετημένη πίσω από το γυαλί, η εταιρεία στοχεύει σε πρακτικότερα και ομορφότερα laptops.

Η Samsung Display, μια από τις πολλές εταιρείες κάτω από την ομπρέλα της Samsung, αποκάλυψε το όραμά της για τον συνδυασμό οθόνης και κάμερας σε laptops.

Με το Samsung Blade Bezel, η webcam θα τοποθετείται μεν στη θέση που οι περισσότεροι κατασκευαστές προτιμούν -ψηλά, στο κέντρο της οθόνης- όμως θα το καταφέρει πρακτικά εξαλείφοντας τα περιθώρια. Καθώς συχνά το περιθώριο της οθόνης στεγάζει τα απαραίτητα εξαρτήματα, η λύση της Samsung είναι άλλη: η κάμερα θα τοποθετηθεί μέσα στην οθόνη.

Παράλληλα με το προφανές κέρδος της εξάλειψης των bezels, οι OLED οθόνες της θα είναι ελαφρύτερες και λεπτότερες, συμβάλλοντας στη φορητότητα των συσκευών. Παράλληλα, η οθόνη θα καλύπτει σχεδόν όλη την επιφάνεια, προσφέροντας πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα και πιθανότατα περισσότερο αξιοποιήσιμο χώρο.

Σε παρουσίασή της το 2018 η Samsung είχε αναφερθεί στην τεχνολογία ξανά, λέγοντας πως θα είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί σε κινητά τηλέφωνα σε περίπου 1-2 χρόνια από τότε - επομένως, τα μαθηματικά συμφωνούν μεν αλλά φαίνεται πως η τεχνολογία θα εμφανιστεί πρώτα σε υπολογιστές κι όχι κινητά. Παρόλα αυτά, η τελευταία ανακοίνωση δεν αναφέρει κάτι τόσο συγκεκριμένο κι απλώς επιδεικνύει την τεχνολογία μέσα από ένα σύντομο βίντεο.

Κάτι παρόμοιο με την Samsung είχε επιχειρήσει η ZTE στο Axon 20 5G smartphone, η selfie κάμερα του οποίου όμως δεν είχε αρκετά καλή ποιότητα για τα δεδομένα της εποχής κι επίσης, η οθόνη είχε αισθητά χαμηλότερη ανάλυση στο σημείο όπου βρισκόταν η κάμερα.

Με πολλά laptops να έχουν αρκετά βασική ποιότητα κάμερας, και την ανάγκη για καλύτερη ανάλυση να γίνεται όλο και μεγαλύτερη εξαιτίας της πανδημίας και της τηλεργασίας, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τα αποτελέσματα του εγχειρήματος της Samsung στην πράξη. Αν καταφέρει να έχει εντυπωσιακό design, χαμηλότερο μέγεθος αλλά και αξιοπρόσεκτης ποιότητας κάμερα μέσα σε οθόνη OLED, τότε ο συνδυασμός σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα.

Η Samsung προμηθεύει πληθώρα κατασκευαστών με τα πάνελ της, οπότε είναι σχεδόν βέβαιο πως το Samsung Blade Bezel θα εμφανιστεί σε συσκευές που δεν κατασκευάζονται (απαραίτητα) από την ίδια. 

  • Like 1
  • Thanks 1