Ίσως οι foldable υπολογιστές αποτελούν ήδη παρελθόν, αφού η Samsung Display και η Intel εργάζονται πάνω σε "slideable" υπολογιστές όπως επιβεβαίωσαν οι δύο εταιρείες χθες.

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης του συνεδρίου Intel Innovation, ο διευθύνων σύμβουλος της Samsung Display JS Choi εμφανίστηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο PC που από tablet 13 ιντσών η οθόνη του μεγαλώνει στις 17 ίντσες με μια απλή κίνηση.

«Ανακοινώνουμε την πρώτη παγκοσμίως slideable οθόνη 17 ιντσών για PC», δήλωσε ο Choi. «Αυτή η συσκευή θα ικανοποιήσει διάφορες ανάγκες για μεγαλύτερη οθόνη σε συνδυασμό με τη φορητότητα» διευκρίνισε στη συνέχεια. Η Samsung Display έχει επιλέξει να εφαρμόσει μια τεχνολογία ολίσθησης (και όχι αναδίπλωσης) για τις εύκαμπτες οθόνες PC και ο Choi φάνηκε να δείχνει ότι η τεχνολογίας των foldable οθονών δεν αποτελεί το μέλλον για τα PC τουλάχιστον αυτό το διάστημα.

Η Intel πειραματίζεται με νέα form factors για PC εδώ και χρόνια και αρχικά προετοιμαζόταν για ένα μέλλον με δύο οθόνες και αναδιπλούμενη οθόνη, προτού η Microsoft εγκαταλείψει τα σχέδιά της για την παρουσία των Windows 10X σε συστήματα με αναδιπλούμενη οθόνη. Οι νέοι υπολογιστές που στηρίζονται στα νέα form factors χρειάζονται απεγνωσμένα το κατάλληλο λογισμικό και τις εφαρμογές που θα εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα που δίνουν στον χρήστη, και δεν είναι ακόμη σαφές πώς η Intel θα κάνει πραγματικότητα τα slideable PC.

Η πρωτότυπη συσκευή που παρουσίασαν η Samsung Display και η Intel ουσιαστικά μετατρέπει ένα tablet 13 ιντσών σε οθόνη 17 ιντσών με εύκαμπτη οθόνη και συρόμενο μηχανισμό. Η Intel έσπευσε να επιδείξει το νέο της λογισμικό Unison σε αυτή την οθόνη, το οποίο στοχεύει στη σύνδεση smartphones με υπολογιστές που στηρίζονται σε Intel επεξεργαστές.

Το ίδιο το slideable PC είναι για την ώρα απλώς μια ιδέα και δεν υπάρχει καμία πληροφορία από την Intel ή τη Samsung Display για το πότε και αν θα γίνει πραγματικότητα.
 

  • Like 4