Η Samsung Electronics σε συνεργασία με την εταιρεία Xiaomi, ανακοίνωσε και επίσημα τον πρώτο αισθητήρα για κάμερες που προορίζονται για χρήση σε φορητές συσκευές που ξεπερνάει το «φράγμα» των 100 εκατομμυρίων pixels.

Σύμφωνα με τη Νοτιοκορεάτικη εταιρεία, ο νέος αισθητήρας για κάμερες φορητών συσκευών ISOCELL Bright HMX είναι μοναδικός στο είδος του και είναι το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της με την εταιρεία Xiaomi. Με περισσότερα από 100 εκατομμύρια «effective» εικονοστοιχεία, ο ISOCELL Bright HMX προσφέρει φωτογραφίες εξαιρετικής λεπτομέρειας ακόμα και σε περιβάλλοντα με ακραίες συνθήκες φωτισμού.

Είναι ο πρώτος αισθητήρας του είδους (mobile image sensor) που υϊοθετεί το μέγεθος 1/1.33-inch και απορροφά περισσότερο φως με ρυθμίσεις low-lit από ότι οι μικρότερου μεγέθους αισθητήρες ενώ η τεχνολογία «pixel merging» TetraCell επιτρέπει στον αισθητήρα να «μιμείται» τους αισθητήρες μεγάλων εικονοστοιχείων (συνδυάζοντας τέσσερα εικονοστοιχεία σε ένα) για να παράγει φωτεινότερες φωτογραφίες ανάλυσης 27 Megapixels (φυσικά και θα προσφέρει και δυνατότητα λήψης φωτογραφιών ανάλυσης 108 Megapixels). Επιπλέον υποστηρίζει την τεχνολογία Smart-ISO για την αυτόματη επιλογή των ρυθμίσεων ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες φωτισμού στο περιβάλλον.

ISOCELL-Bright-HMX-_1.jpg.26397996bab08d7bcf262c57b7116779.jpg

Όσον αφορά στη λήψη βίντεο, ο ISOCELL Bright HMX υποστηρίζει εγγραφή βίντεο χωρίς απώλειες στο εύρος πεδίου και σε αναλύσεις έως και 6K (6016 x 3384 pixels) με 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Η μαζική παραγωγή του αισθητήρα πρόκειται να ξεκινήσει στα τέλη του μήνα.    

Samsung

  • Like 2