Αποκαλύφθηκαν τα ασύρματα ακουστικά της Samsung με υποστήριξη Bluetooth LE Audio.

Κρατώντας απλή την ονομασία όπως και τον σχεδιασμό, τα Samsung Galaxy Buds2 Pro αποκαλύφθηκαν και σύντομα θα γίνουν διαθέσιμα.
Εμφανισιακά, είναι μια μίξη του καθαρού design που προτιμήθηκε για τα Samsung Galaxy Buds+ παρότι αποτελούν συνέχεια του μοντέλου Buds Pro. Συγκεκριμένα, είναι μονόχρωμα και ματ εκεί που τα Buds Pro είχαν μια γυαλιστερή επιφάνεια αφής – είναι επίσης και λίγο μικρότερα σε όγκο, για να κάθονται καλύτερα και σταθερότερα στο αυτί. Στο πακέτο περιλαμβάνονται τρία σετ μαξιλαράκια για καλύτερη εφαρμογή στο εσωτερικό του αυτιού, μιας και πρόκειται για in-ear ακουστικά. 

Υποστηρίζουν ήχο 24bit, σημαντική βελτίωση συγκριτικά με τα 16bit των προηγούμενων μοντέλων και μια ακόμη σημαντική προσθήκη είναι η τεχνολογία Bluetooth 5.3 LE Audio, καταναλώνοντας πολύ λιγότερη ενέργεια χωρίς να υστερούν σε ποιότητα ήχου ή σύνδεσης, ένα ολοκαίνουριο πρότυπο που πρόσφατα επιβεβαιώθηκε πως θα αρχίσει να ενσωματώνεται σε συσκευές.

Ενσωματώνεται ηχείο δύο δρόμων, με woofer 10mm και tweeter 5.3mm σε κάθε ακουστικό. Επιπλέον, κάθε ακουστικό διαθέτει τρία μικρόφωνα High-SNR, τα οποία επίσης υποστηρίζουν τεχνολογία beamforming για καλύτερη ποιότητα ομιλίας σε κλήσεις. Η μπαταρία ανά ακουστικό παραμένει στα 61mAh όμως η θήκη έλαβε μια μικρή αναβάθμιση, πλέον διαθέτοντας μπαταρία 500mAh που προσφέρει έως και 29 ώρες αυτονομίας στα ακουστικά με ενδιάμεσες φορτίσεις – τα ακουστικά φτάνουν περίπου τις 8 ώρες προτού χρειαστούν φόρτιση, πάντοτε αναφερόμενοι στο σενάριο μη χρήσης του ANC.

Το active noise canceling αναφέρεται πως θα λειτουργεί επίσης καλύτερα, αξιοποιώντας τρία μικρόφωνα που απομακρύνουν 40% περισσότερο θόρυβο συγκριτικά με τα προηγούμενα Galaxy Buds Pro. Στην κορυφή των ακουστικών βρίσκεται και μια μαύρη λεπτομέρεια, η οποία στην πράξη είναι η ασπίδα ανέμου που μπλοκάρει καλύτερα τον αέρα κι επιτρέπει καλύτερη λειτουργία του ANC αλλά και ποιοτικότερο ήχο στις κλήσεις.

Το ANC θα λειτουργεί έξυπνα, αναγνωρίζοντας τη φωνή του χρήστη ώστε να απενεργοποιείται όταν μιλάει και να ενεργοποιείται η λειτουργία περιβάλλοντος, προκειμένου να μπορεί να ακούει τους άλλους και να συνομιλήσει χωρίς να αφαιρέσει τα ακουστικά ή να κάνει κάποια ρύθμιση με το χέρι.

Τα ακουστικά θα υποστηρίζουν ακόμη πολυκαναλικό ήχο 5.1, 7.1 και Dolby Atmos σε συνεργασία με συμβατές συσκευές και περιεχόμενο. Θα μπορούν να συνδεθούν με Windows laptops, Samsung smartwatches, tablets και κινητά με την ίδια ευκολία, υποστηρίζοντας επίσης αυτόματη εναλλαγή μεταξύ των συσκευών – για παράδειγμα από την τηλεόραση στο κινητό όταν ο χρήστης λαμβάνει μια κλήση.

Με την κυκλοφορία τους στις 26 Αυγούστου, τα Samsung Galaxy Buds2 Pro θα είναι διαθέσιμα σε χρώματα Graphite, White και Bora Purple, με κόστος 229 ευρώ.