Χαρακτηριστικά που πρωτοπαρουσίασε στη σειρά Galaxy S20 πριν μερικές εβδομάδες, φέρνει η Samsung στα μοντέλα που απαρτίζουν τη σειρά Galaxy S10 μέσα από επερχόμενη ενημέρωση λογισμικού.

Στον τομέα της κάμερας, η πρώτη είναι η λειτουργία "Μία Λήψη" η οποία χρησιμοποιεί το πολλαπλό σύστημα καμερών και τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για να καταγράψει πληθώρα φωτογραφιών και βίντεο, προτείνοντας στη συνέχεια τις καλύτερες λήψεις, προκειμένου να μη χάσετε τη στιγμή που θέλετε να καταγράψετε. Βελτιώσεις θα δουν οι κάτοχοι Galaxy S10 μοντέλων και στη νυχτερινή λειτουργία, με την προσθήκη του Night Hyperlapse η οποία έρχεται για πρώτη φορά στη σειρά Note10. Με τη λειτουργία αυτή ο χρήστης μπορεί να αποτυπώσει φωτογραφίες και βίντεο με κορυφαία ποιότητα ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. 

01_note10_single_take.jpg.8b3a9ccb1e2bb618f383d2ec9d5f21ef.jpg02_note10_pro_mode.jpg.66f113c684116ec65b645826f5625eff.jpg

Τα "Φίλτρα Μου" είναι μια νέα λειτουργία που δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας εξατομικευμένων φίλτρων, με τα χρώματα και το στυλ που προτιμά ο χρήστης, έχοντας ως πηγή έμπνευσης μια αγαπημένη φωτογραφία του, δημιουργώντας έτσι «επαναχρησιμοποιούμενα» φίλτρα, που μπορούν να εφαρμοστούν ξανά και ξανά. Από τις νέες προσθήκες είναι και αυτή του "Επαγγελματικού Βίντεο" όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ελέγξει καλύτερα τη λήψη του προσαρμόζοντας ρυθμίσεις όπως το ISO, τη ταχύτητα του κλείστρου και το επίπεδο έκθεσης αλλά και να χρησιμοποιεί εναλλάξ τη μπροστινή και τις κάμερες πίσω όψης χωρίς διακοπή.

Καλύτερη οργάνωση και πιο έξυπνες λειτουργίες μέσω της τεχνολογίας AI αποκτά η εφαρμογή Gallery για τη διαχείριση των φωτογραφιών σας, με αυτόματη ταξινόμηση ίδιων αντικειμένων ενώ ο χρήστης μπορεί να προχωρήσει σε κόψιμο (crop) του μέρους μιας φωτογραφίας που επιθυμεί, με το πάτημα ενός πλήκτρου. Τέλος, πιο εύκολη γίνεται και η κοινοποίηση ειδικά σε ότι αφορά την αποστολή μεγάλων αρχείων με πολλαπλούς χρήστες, όπως επίσης και η Bluetooth σύνδεση άλλης Galaxy συσκευής με ηχείο ή ηχοσύστημα αυτοκινήτου, χωρίς να απαιτείται η αποσύνδεση του κύριου χρήστη.