Το επερχόμενο Samsung Galaxy Z Fold 5 θα μπορούσε να έρθει με μια πολύ λιγότερο ορατή τσάκιση χάρη σε μια πιθανή σχεδιαστική αλλαγή.

Σύμφωνα με δημοσίευση στον κορεατικό ιστότοπο Naver, η Samsung θα μπορούσε να υιοθετήσει έναν μεντεσέ τύπου "σταγόνας" που επιτρέπει στην οθόνη να σχηματίζει ένα σχήμα σταγόνας όταν κλείνει, κάνοντας μια πολύ πιο ήπια καμπύλη που αφήνει λιγότερες τσακίσεις.

Ενώ η Samsung έχει σίγουρα κάνει βελτιώσεις στην τσάκιση των μοντέλων της σειράς Galaxy Fold με την πάροδο των ετών, αυτή εξακολουθεί να είναι αρκετά αισθητή στα αναδιπλούμενα smartphones της τέταρτης γενιάς. Τόσο το Samsung Galaxy Z Fold 4 όσο και το Galaxy Z Flip 4 χρησιμοποιούν μια σχεδίαση μεντεσέδων σε σχήμα "U" που τοποθετεί την οθόνη σε πιο οξεία γωνία όταν είναι κλειστή. Αυτό δημιουργεί μια πιο εμφανή τσάκιση και επίσης ασκεί μεγαλύτερη πίεση στην οθόνη.

Άλλα αναδιπλούμενα smartphones έχουν ήδη μεταβεί σε μεντεσέ τύπου σταγόνας για να αποφύγουν αυτά τα προβλήματα, όπως το Oppo Find N2, το οποίο έχει μια αισθητά μη αντιληπτή τσάκιση όταν ξεδιπλώνεται, κάτι που ισχύει και στο Motorola Razr 3ης γενιάς.

image.png.e751ac15a6101a34ecf08faad98fd4fe.png

Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Samsung (2016)

Όπως σημειώνει το Naver, η Samsung κατοχύρωσε αρχικά με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έναν μεντεσέ τύπου δάκρυ το 2016, χωρίς να γνωρίζουμε γιατί η εταιρεία δεν αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα. Το SamMobile εικάζει ότι η Samsung ήθελε να περιμένει μέχρι να μπορέσει να υποστηρίξει μαζί το πρότυπο αδιαβροχοποίησης IPX8 στη νέα οθόνη, την οποία εισήγαγε για πρώτη φορά στις αναδιπλούμενες συσκευές τρίτης γενιάς το 2021. Ο συνδυασμός των δύο θα μπορούσε να βοηθήσει να κάνει τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα της Samsung να ξεχωρίζουν από το Find N2 της Oppo και το Motorola Razr, καθώς καμία από τις δύο συσκευές δεν έχει οποιαδήποτε προστασία από το νερό.

Εκτός από μια πιο λεπτή τσάκιση, το Naver αναφέρει ότι ο σχεδιασμός του Samsung Galaxy Z Fold 5 θα μπορούσε επίσης να κάνει και τα δύο μισά της οθόνης να κάθονται επίπεδα το ένα πάνω στο άλλο όταν το τηλέφωνο είναι κλειστό, σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές του Galaxy Z Fold που αφήνουν ένα μικρό κενό. Κάτι τέτοιο ίσως κάνει τη συσκευή πιο εύκολα να χωράει σε μια τσέπη.

Δεν είναι ακόμα σαφές αν η Samsung θα φέρει τον μεντεσέ τύπου σταγόνας στο Galaxy Z Flip 5 και θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να το μάθουμε, καθώς η Samsung αναμένεται να αποκαλύψει τα νέα αναδιπλούμενα smartphone της το καλοκαίρι. Τουλάχιστον έχουμε την εκδήλωση Galaxy Unpacked του επόμενου μήνα να περιμένουμε με ανυπομονησία, όπου η εταιρεία πιθανότατα θα αποκαλύψει τη σειρά Galaxy S23.