Οι φήμες θέλουν το Galaxy A72 να είναι η πρώτη mid-range συσκευή της Samsung με οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Ισχύουν;

Δημοσίευμα του κορεατικού TheLec (μεταφρασμένο από το SamMobile) θέλει τη Samsung να εξετάζει την προσθήκη οπτικού σταθεροποιητή εικόνας στο Galaxy A72 της επόμενης χρονιάς. Αν οι φήμες ευσταθούν, τότε θα πρόκειται για την πρώτη mid-range συσκευή της Samsung που θα έρθει εξοπλισμένη με μία λειτουργία που μέχρι και σήμερα τουλάχιστον παραπέμπει στη high-end κατηγορία -η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, δείχνει να υποφέρει περισσότερο από τις γενικότερες επιπτώσεις της Covid-19.

H οπτική σταθεροποίηση εικόνας (το λεγόμενο OIS) επιτυγχάνεται με την προσθήκη ενός αισθητήρα γυροσκοπίου στην κάμερα προκειμένου ο φακός να αντισταθμίζει τις κινήσεις του χεριού του χρήστη, ακυρώνοντας έτσι στην πράξη -με τη βοήθεια σχετικού λογισμικού- ακόμα και το παραμικρό τρέμουλο. Οι εικόνες που είναι σε θέση να χαρίσει μία κάμερα με σύστημα οπτικής σταθεροποίησης, είναι πιο ακριβείς και χωρίς θολώματα.

Ο ανταγωνισμός στη μεσαία κατηγορία είναι έντονος με αρκετά κινεζικά brand να κάνουν δύσκολη τη ζωή μεγαλύτερων κατασκευαστών όπως η Samsung. Αν η τελευταία πάρει απόφαση να εφοδιάσει τις mid-range συσκευές της με σύστημα οπτικής σταθεροποίησης, τότε ναι μεν θα έχει αποκτήσει ένα σπουδαίο πλεονέκτημα, θυσιάζοντας όμως ένα εξίσου σημαντικό μέρος του περιθωρίου κέρδους της ανά συσκευή.

  • Like 1