Αν και η Samsung είναι ίσως πιο γνωστή για τα smartphones που κατασκευάζει, αυτός δεν είναι ο κύριος παράγοντας κερδοφορίας της εταιρείας. 

Αυτός ο τίτλος ανήκει στην επιχείρηση κατασκευής ημιαγωγών. Και η Samsung έχει μεγάλα σχέδια για την εν λόγω δραστηριότητα που περιλαμβάνει την κατασκευή του πιο προηγμένου mobile τσιπ στον κόσμο.

Αυτή την εβδομάδα, ο κορεατικός τεχνολογικός γίγαντας αποκάλυψε τα σχέδιά του για την επέκταση της επιχείρησης κατασκευής ημιαγωγών, σύμφωνα με το CNBC. Είχε αποκαλυφθεί πριν από μήνες ότι η Samsung ήθελε να αρχίσει να κατασκευάζει τσιπ με τη διαδικασία των 2nm μέχρι το 2025, όμως ο νέος οδικός χάρτης παρέχει νέες λεπτομέρειες για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

Σε αυτόν γίνεται αναφορά στο ότι η εταιρεία αναμένει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή της διαδικασίας 2nm για υλοποιήσεις που αφορούν smartphones, το 2025. Από εκεί και πέρα, θα επεκταθεί στους υπολογιστές υψηλών επιδόσεων το 2026 και στην αυτοκινητοβιομηχανία το 2027.

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την ορολογία, η διαδικασία νανομέτρων αναφέρεται στο μέγεθος κάθε μεμονωμένου τρανζίστορ σε ένα τσιπ ημιαγωγών. Το μέγεθος είναι σημαντικό επειδή σημαίνει ότι περισσότερα τρανζίστορ μπορούν να χωρέσουν σε ένα τσιπ, γεγονός που επιτρέπει τη δημιουργία πιο ισχυρών και αποδοτικών τσιπ.

Για παράδειγμα, το Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm χρησιμοποιεί διεργασία 4nm ενώ η  Samsung φέρεται να πιστεύει ότι θα χρειαστούν πιο προηγμένα τσιπ στο μέλλον.

Με τον όρο υπολογιστές υψηλών επιδόσεων, το πλάνο της Samsung αναφέρεται σε τσιπ για data centers που προορίζονται για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης. Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη, η Samsung επιδιώκει να επωφεληθεί από την ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Φαίνεται ότι οι κινήσεις αυτές έχουν σχεδιαστεί για να τη βοηθήσουν προκειμένου να πιάσει στην κορυφή την TSMC που αποτελεί τον κυρίαρχο κατασκευαστή ημιαγωγών. Στην περίπτωση αυτή, η Samsung έχει πολύ έδαφος να καλύψει. Το πρώτο τρίμηνο του 2023, η TSMC φέρεται να αντιπροσώπευε το 59% των παγκόσμιων εσόδων των εργοστασίων ημιαγωγών, σύμφωνα με την Counterpoint Research, με τη Samsung να αντιπροσωπεύει μόνο το 13%.

Επιπλέον, η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να εργαστεί σε μια διαδικασία 1,4nm μέχρι το 2027. Αναμένει επίσης να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα τσιπ ανοίγοντας εγκαταστάσεις στο Pyeongtaek της Νότιας Κορέας και στο Taylor του Τέξας.