Η εταιρεία μέσα από live stream κατά τη διάρκεια της έκθεσης MWC θα παρουσιάσει τα νέα της προϊόντα.

Η Samsung σχεδιάζει να ανακοινώσει το νέο της φορητό υπολογιστή Galaxy Book σε εκδήλωση που θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου, ημερομηνία που συμπίπτει με τη φετινή έκθεση Mobile World Congress (MWC). Σε εικόνα που κυκλοφόρησε μαζί με την πρόσκληση, ένας φορητός υπολογιστής φαίνεται να ξετυλίγεται και να συνοδεύεται από μια συλλογή άλλων προϊόντων της Samsung, όπως ένα έξυπνο ρολόι, ένα smartphone και ένα tablet. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι YouTube της Samsung στις 27 Φεβρουαρίου και 20:00 η ώρα.

Σε μια συνοδευτική ανάρτηση, ο επικεφαλής της νέας ομάδας R&D της Samsung Electronics, Hark-sang Kim, μίλησε για τις προτεραιότητες της εταιρείας για την επόμενης γενιάς σειρά Galaxy Book. Ο Kim αναφέρει ότι ο στόχος είναι να προσφέρει μια αδιάλειπτη εμπειρία σε συσκευές και λειτουργικά συστήματα, με τις διάφορες Galaxy συσκευές να συνεργάζονται μεταξύ τους. Δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένες προδιαγραφές για τον φορητό υπολογιστή, αλλά η Intel αναφέρεται ως συνεργάτης.

Ήδη έχουμε δει κάποιες λειτουργίες μεταξύ συσκευών χάρη στη συνεργασία της Samsung με τη Microsoft στην εφαρμογή Your Phone, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τις εφαρμογές Android του τηλεφώνου τους από τον Windows υπολογιστή τους. Η Samsung αναφέρει επίσης ότι εφαρμογές όπως το Samsung Gallery και το Samsung Notes προσφέρουν πλέον συνεπή εμφάνιση και αίσθηση τόσο σε κινητά όσο και σε υπολογιστές.

Η κυκλοφορία αναμένεται να γίνει λίγες εβδομάδες αφότου η Samsung ανακοίνωσε την τελευταία σειρά Galaxy S22, καθώς και μια νέα σειρά tablet Android. Πρόκειται για ένα πολυάσχολο τρίμηνο της Samsung με αρκετά νέα προϊόντα και κυκλοφορίες.