Αν και η Samsung δεν το παραδέχεται δημόσια, εντούτοις είναι ξεκάθαρο ότι το ολοκαίνουριο Galaxy S22 Ultra είναι το νέο… Note. Όσο και να μην το παραδέχεται ωστόσο, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αν λάβουμε υπόψη ότι η νέα ναυαρχίδα της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας όχι μόνο συνοδεύεται από το νέας γενιάς S Pen αλλά ενσωματώνει και την κατάλληλη υποδοχή στο πλαίσιο του.

Αν και η προηγούμενη ναυαρχίδα της περασμένης γενιάς ήταν συμβατή με το S Pen, σήμερα αυτή η «σχέση» επεκτείνεται και αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς αποτελεί το βασικό «selling point» της νέας ναυαρχίδας της Samsung, που επιθυμεί να προσεγγίσει και τους επαγγελματίες που είχαν μείνει πιστοί στη σειρά «Note». Σήμερα λοιπόν, το Galaxy S22 Ultra, είναι το μοναδικό σύγχρονο smartphone της Samsung που συνοδεύεται από το γνωστό stylus της εταιρείας και έχει επιπλέον και την κατάλληλη υποδοχή.

Όπως αναμενόταν, το νέο Galaxy S22 Ultra ξεχωρίζει από τις άλλες δύο συσκευές της σειράς Galaxy S22 για το μέγεθος του -είναι το μεγαλύτερο όλων- για τον σχεδιασμό της πίσω όψης, στο σημείο που βρίσκονται οι κάμερες, οι οποίες πλέον δεν διαθέτουν το χαρακτηριστικό «πλαίσιο» (camera island) που γνωρίσαμε από πέρυσι. Και αυτό αναμένεται να έχει τα πλεονεκτήματα του, καθώς τώρα θα είναι σταθερό και επομένως ευκολότερο για κάποιον να σχεδιάσει ή να κρατήσει σημειώσεις με το κινητό ακουμπισμένο με την «πλάτη» σε μία επίπεδη επιφάνεια -όπως στο γραφείο ή σε ένα τραπέζι.

Το πλαίσιο της συσκευής είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό κράμα αλουμινίου με την οθόνη και την πίσω όψη να προστατεύονται από Gorilla Glass Victus+. Φυσικά, είναι αδιάβροχο, όπως κάθε συσκευή της σειράς Galaxy S εδώ και αρκετά χρόνια, με τη Samsung να υποστηρίζει ότι είναι το ανθεκτικότερο κινητό που έχει κατασκευάσει.  

Η οθόνη του νέου Galaxy S22 Ultra είναι τύπου Dynamic AMOLED 2X καθώς διαθέτει δυναμικά προσαρμοζόμενο ρυθμό ανανέωσης από 1Hz  έως 120Hz. Η οθόνη υποστηρίζει ανάλυση QHD+, δηλαδή 3080 x 1440 pixels καθώς και το πρότυπο HDR10+.

Στο εσωτερικό του Galaxy S22 Ultra, βρίσκεται ο νέος επεξεργαστής Samsung Exynos 2200, ο οποίος είναι οκταπύρηνος (με πυρήνες Cortex-X2, Cortex-A710 και Cortex-A510) και ο πρώτος που ενσωματώνει την Samsung Xclipse 920 GPU αρχιτεκτονικής AMD RDNA2. Φυσικά, υποστηρίζει προηγμένες δυνατότητες AI (τεχνητή νοημοσύνη), ταχύτερη συνδεσιμότητα 5G, καλύτερο ISP (Image Signal Processor) για λήψη και επεξεργασία βίντεο ανάλυσης ακόμα και 8K κ.ά. Ο επεξεργαστής συνοδεύεται από 8GB ή 12GB RAM και από 128GB, 256GB ή 512GB αποθηκευτικού χώρου.

Όσον αφορά τον τομέα της κάμερας, η συσκευή εξοπλίζεται με ευρυγώνια κάμερα 108MP (f:/1.8) με τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας (OIS), Phase Detection AF και Laser AF, με υπερευρυγώνια κάμερα 12MP (f:/2.2) επίσης με Phase Detection AutoFocus και Super Steady Video και δύο κάμερες με τηλεφακούς στα 10MP, με την πρώτη να διαθέτει «περισκοπικό σύστημα» για έως και 10x οπτικό ζουμ και τη δεύτερη να υποστηρίζει 3x οπτικό ζουμ. Φυσικά, η νέα συσκευή της εταιρείας υποστηρίζει «Nightography» και επομένως μπορείς να περιμένεις φωτεινές και ευκρινείς φωτογραφίες τη νύχτα. Η εμπρόσθια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 40MP (f:/2.2) και υποστηρίζει λήψη βίντεο 4K στα 60fps όταν η κύρια κάμερα υποστηρίζει ακόμα και 8K video στα 24fps.

1251642088_6_galaxys22.jpg.1bf254e279dfbfdf23eeaefc536f2bb7.jpg

Η μπαταρία του νέου Samsung Galaxy S22 Ultra έχει χωρητικότητα 5000 mAh και υποστηρίζει τεχνολογία ταχείας φόρτισης 45W ενώ δεν απουσιάζει η γρήγορη ασύρματη φόρτιση 15W και η τεχνολογία «αντίστροφης» ασύρματης φόρτισης 4.5W για να φορτίζεις μικρότερες συμβατές συσκευές ασύρματα.

Το νέο Samsung Galaxy S22 Ultra διαθέτει επίσης στερεοφωνικά ηχεία με τη σφραγίδα της AKG, WiFi 6E, Bluetooth 5.2, GPS, USB-C (USB 3.2), υπερηχητικό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη κ.ά. Κυκλοφορεί στις 25 Φεβρουαρίου, στις παρακάτω τιμές και εκδόσεις.

  • Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB / 8GB RAM - 1.299€
  • Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB / 12GB RAM - 1.399€ 
  • Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB / 12GB RAM - 1.499€
     
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1