Η αλλαγή πολιτικής της Samsung προβλέπει ενημερώσεις ασφαλείας για όλα τα μοντέλα της (Galaxy, Note, Tab) 

Μόλις το περασμένο έτος, η Samsung ανακοίνωσε πως θα υποστηρίζει τα πρόσφατα μοντέλα της για συνολικά τρία χρόνια με αναβαθμίσεις Android, προσφέροντας έναν χρόνο επιπλέον από το προβλεπόμενο της Google. Σήμερα όμως, η εταιρεία έκανε μια ακόμη ανακοίνωση/υπόσχεση, καθώς σκοπεύει να ενημερώνει όλα τα Galaxy προϊόντα της για συνολικά τέσσερα χρόνια. Αυτό περιλαμβάνει τα Galaxy S, Note, Z, A, XCover και Tab.

Με τα δύο παραπάνω βήματα που στοχεύει να τηρήσει η Samsung, αυτό σημαίνει πως τα μελλοντικά smartphones και tablet της θα λαμβάνουν για τρία χρόνια ενημερώσεις Android και για τέσσερα χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας. Πέρα από την ίδια την Google, δεν υπάρχει για την ώρα άλλη εταιρεία με τέτοια πολιτική υποστήριξης.

Samsung-Updates-List-2021.jpg

Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, η Samsung ήταν από τις χειρότερες εταιρείες όσον αφορά υποστήριξη στα κενά ασφαλείας, όπως και στις αναβαθμίσεις Android οι οποίες καθυτερούσαν υπερβολικά πολύ, ακόμα και στις ναυαρχίδες της. Παρόλα αυτά, τα τελευταία δύο χρόνια, έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες να βελτιωθεί. Πλέον σχεδόν όλα τα μοντέλα/ναυαρχίδες της από το 2019 και μετά, τρέχουν την τελευταία έκδοση Android. Αρκετές mid-range συσκευές της επίσης έχουν ενημερωθεί σε Android 11 ή τουλάχιστον Android 10.

Τέλος, οι ενημερώσεις ασφαλείας διατίθονται αισθητά πιο γρήγορα. Το 2020 υπήρξαν πολλοί μήνες στους οποίους κυκλοφόρησε τουλάχιστον μία αναβάθμιση, πριν κυκλοφορήσει από την Google για τις Pixel συσκευές της. Με την ασφάλεια σε smartphones να είναι πιο σημαντική από ποτέ, είναι πολύ θετικό να βλέπουμε την Samsung να προβένει σε τέτοιες κινήσεις και ελπίζουμε να δούμε κάτι ανάλογο και στον υπόλοιπο χώρο.

  • Like 5
  • Haha 2