Σε κάθε περίπτωση, το S Pen θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο ενδεχομένως ως μεμονωμένο αξεσουάρ για άλλα Galaxy.

Ίσως, το Samsung Galaxy Note 20 να είναι το τελευταίο της γενιάς του. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό Reuters, η νοτιοκορεάτικη εταιρία δεν θα κυκλοφορήσει νέα Galaxy Note συσκευή το 2021. Αντιθέτως, η Samsung θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στο Galaxy S αλλά και στις σειρές αναδιπλούμενων τηλεφώνων της που αυτή τη στιγμή αποτελούνται από τα Z Flip και Z Fold. Για να μη χαθεί όμως η χρησιμότητα του S Pen, η εταιρία θα κάνει τα Galaxy S και τα foldable smartphones συμβατά με τη γραφίδα, αν και πιθανότατα ο χρήστης θα πρέπει να αγοράσει ξεχωριστά το συγκεκριμένο αξεσουάρ. Το Reuters λέει επίσης πως η απόφαση λαμβάνεται εν μέρει λόγω της απότομης πτώσης της ζήτησης high-end τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Την ίδια στιγμή η εταιρία, θα μετατοπίσει του πόρους ανάπτυξης που είχε θέσει για την δημιουργία της νέας σειράς Note στο τμήμα που ασχολείται με τις αναδιπλούμενες συσκευές.

Ίσως να μην προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Samsung εγκαταλείπει τη σειρά Note. Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε η πρώτη γενιά Note το 2011, η συσκευή είχε οθόνη 5.1’’, ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την εποχή αφού κανένα άλλο τηλέφωνο εκείνη την περίοδο δεν είχε μεγάλη οθόνη και ταυτόχρονα γραφίδα. Το iPhone 4S, το οποίο κυκλοφόρησε η Apple τον ίδιο χρόνο, φαινόταν πολύ μικρό μπροστά του με οθόνη 3.5’’. Ωστόσο, χάρη στη πολυετή επιτυχία της σειράς Note, τα περισσότερα τηλέφωνα σήμερα διαθέτουν ήδη μεγάλες οθόνες κάτι που μεταφράζεται σε έλλειψη διαφοροποίησης και μεταξύ των σειρών Galaxy S και Note. Με οθόνες 6.7’’ και 6.9’’ για τα S20 και Note 20 αντίστοιχα, δεν διαφέρουν πολύ στο μέγεθος.

Επιπλέον, καθώς το Note γίνονταν όλο και πιο δημοφιλές, η Samsung σταμάτησε να πειραματίζεται με νέες ιδέες, κάτι που χαρακτήριζε τη σειρά Note από τα πρώτα χρόνια της. Εκτός από τη συμβατότητα με το S Pen, τα τελευταία χρόνια οι σειρές Note και Galaxy S έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους, ειδικά στα hardware χαρακτηριστικά τους. Οπότε, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η εταιρία θέλει να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην ανάπτυξη των αναδιπλούμενων σειρών της, καθώς αυτή τη στιγμή, η Samsung σε αυτή την κατηγορία τηλεφώνων βρίσκεται μπροστά από κάθε άλλο κατασκευαστή.