Μετά από 11 χρόνια δικαστικής διαμάχης, η Samsung υποχρεώθηκε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη που δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα, για να καταστήσει ασφαλές το εργασιακό περιβάλλον της, εξαιτίας του οποίου αρκετοί πρώην υπάλληλοι της παρουσίασαν λευχαιμία και άλλους καρκίνους ή σκλήρυνση κατά πλάκας που κόστισαν πολλές ζωές υπογραμμίζει σε άρθρο του το Associated Press.

Η εταιρεία δεσμεύτηκε να αποζημιώσει όλους τους εργαζόμενους που αρρώστησαν μέχρι το 2028 και τις οικογένειες τους αναφέρει το Reuters. Η ανακοίνωση έρχεται μερικές εβδομάδες αφότου η Samsung κατέληξε σε συμφωνία με την Banolim, μια ομάδα που εκπροσωπεί τους πρώην εργαζόμενους της Samsung και τις οικογένειές τους.

Σε μια συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, ο Πρόεδρος του τμήματος Device Solutions της Samsung, Kinam Kim παραδέχθηκε ότι η Samsung απέτυχε να «διαχειριστεί αποτελεσματικά τις απειλές για την υγεία» στις εγκαταστάσεις παραγωγής ημιαγωγών και υγρών κρυστάλλων που διατηρεί. Η Sharps, μια Νοτιοκορεατική οργάνωση ακτιβιστών, έχει τεκμηριώσει πάνω από 200 μεμονωμένες περιπτώσεις εργαζομένων που πάσχουν από κάποιου είδους ασθένεια αφότου εργάστηκαν σε εργοστάσιο της Samsung. Περίπου 70 από αυτούς τους εργαζόμενους έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η συμφωνία σηματοδοτεί το τέλος μίας δικαστικής διαμάχης που κράτησε περισσότερο από δέκα χρόνια. Η διαμάχη ξεκίνησε το 2007, όταν ο οδηγός ταξί Hwang Sang-gi αρνήθηκε να δεχθεί να συμβιβαστεί με την πρόταση που του πρότεινε η εταιρεία για το θάνατο της 23χρονης κόρης του, που πέθανε από λευχαιμία αφότου εργάστηκε σε εργοστάσιο της Samsung. Η Samsung αναγνώρισε το 2014 ότι απέτυχε να ανταποκριθεί και να διευθετήσει θέματα στα εργοστάσιά της και δημιούργησε ένα fund καθώς και μία ομάδα διαιτησίας για να αποζημιώσει με 85,8 εκατομμύρια δολάρια τους εργαζομένους που εκτέθηκαν σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας το 2015.

Engadget

  • Sad 1