Από ότι φαίνεται, η στρατηγική συνεργασία των εταιρειών AMD και Samsung δεν θα αργήσει να «αποδώσει καρπούς».

Λαμβάνοντας υπόψη τις επιδόσεις του νέου τους επεξεργαστή γραφικών για system-on-chips σε smartphones οι AMD και Samsung αναμένεται σύντομα να δημιουργήσουν πολλούς πονοκεφάλους στην… Qualcomm –και γιατί όχι; και στην Apple.

Η νέα mobile Radeon GPU των AMD και Samsung που βασίζεται στην αρχιτεκτονική RDNA της πρώτης για να αποδείξει την… αξία της έπρεπε να βρεθεί αντιμέτωπη με μία από τις καλύτερες λύσεις του είδους, όπως είναι η Adreno 650 GPU της Qualcomm, που όπως είναι γνωστό αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της πλατφόρμας Snapdragon 865. Σε ένα Νοτιοκορεάτικo τεχνολογικό forum με την ονομασία «Clien» έκαναν λοιπόν την εμφάνιση τους τα αποτελέσματα επιδόσεων της νέας mobile GPU των Samsung/ AMD στο GFXBench σε σύγκριση με εκείνα της Adreno 650.

Στα συγκεκριμένα τεστ του GFXBench benchmark, η Qualcomm Adreno 650 GPU αποδίδει 123 fps στο Manhattan 3.1, 53 fps στο Aztec Normal και 20 fps στο Aztec High. Ο νέος ωστόσο RDNA-based mobile επεξεργαστής γραφικών των Samsung/ AMD, αποδίδει 181 fps στο Manhattan 3.1, 138 fps στο Aztec Normal και 58 fps στο Aztec High.

Ενδεχομένως το πρώτο chip της συνεργασίας των δύο εταιρειών να το δούμε σε συσκευή της Samsung μέσα στο επόμενο έτος.

TechPowerUp

  • Like 6