Το νέο chipset της Samsung για τις mid-range Galaxy συσκευές ίσως είναι γρηγορότερο από τον Snapdragon 865.

Είναι ακόμη νωρίς να μιλάμε για τα επόμενης γενιάς Galaxy smartphones της Samsung χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως η εταιρία δεν μπορεί να ξεκινήσει από σήμερα τις διαφημιστικές της καμπάνιες χτίζοντας το hype των επόμενων τηλεφώνων. Η ιστοσελίδα SamMobile αναφέρει ότι το κινέζικο τμήμα της Samsung ανακοίνωσε μία εκδήλωση για τις 12 Νοεμβρίου για την παρουσίαση του chipset Exynos 1080 στη Σαγκάη. Αν και υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για το chipset, όπως για παράδειγμα ότι θα υποστηρίζει δίκτυα 5G, η Samsung έριξε περισσότερο φως αναφορικά με το τι πρέπει να περιμένουμε από τον Exynos 1080.

Η εταιρία αποκάλυψε πρόσφατα στην ιστοσελίδα Android Authority ότι το Exynos 1080 θα είναι ο άμεσος διάδοχος του 980 που χρησιμοποιεί τους νεότερους πυρήνες Cortex-A78 και γραφικά Mali-G78. Με άλλα λόγια, το νέο chipset δεν προορίζεται για ναυαρχίδες όπως το Galaxy S, αλλά κυρίως για τηλέφωνα της μεσαίας κατηγορίας, στα οποία αναμένεται να βελτιωθούν οι συνολικές τους επιδόσεις.

Το γεγονός ότι μιλάμε για mid-range chipset δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μιλάμε για έναν αργό επεξεργαστή. Κάποια πρώτα αποτελέσματα δοκιμών έδειξαν ότι το 1080 μπορεί να είναι γρηγορότερο από το Snapdragon 865. Αν και αυτά τα αποτελέσματα έρχονται προτού κυκλοφορήσει το chipset και ενδεχομένως θα πρέπει να περιμένουμε, αυτό ίσως υποδηλώνει ότι η mid-range κατηγορία της Samsung για το 2021 θα είναι βελτιωμένη αναφορικά με τις επιδόσεις της.

Ενδέχεται αυτό το chipset να είναι και από τα πιο σημαντικά της Samsung για το επόμενο έτος. Παρόλο που τα κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπη με μια αγορά που οι οικονομικές δυσκολίες θα περιορίσουν το ποσό που οι πελάτες είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι για το 2021 ίσως είναι πιθανότερο να αγοράσουν ένα τηλέφωνο μεσαίας κατηγορίας παρά μία premium συσκευή. Σε κάθε περίπτωση, το chipset 1080 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του σε πολλές Galaxy συσκευές.