Λαμβάνοντας υπόψη όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον κόσμο, το πιθανότερο είναι να έχετε μάθει όχι μόνο να πλένετε τα χέρια σας συχνά, αλλά και πολύ καλά, καθώς το συχνό, και καλό πλύσιμο των χεριών είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού SARS-2.

Αν πάντως χρειάζεστε κάποιον να σας υπενθυμίζει να πλένετε τα χέρια σας και έχετε ένα wearable Tizen όπως το Galaxy Watch Active 2, τότε αρκεί να κατεβάσετε το νέο app της Samsung. Το τελευταίο θα σας θυμίζει να πλένετε τα χέρια σας κάθε δύο περίπου ώρες. Όταν φτάσετε στον νιπτήρα επίσης, το app θα διασφαλίσει ότι το πλύσιμο των χεριών σας κράτησε για τουλάχιστον 25 δευτερόλεπτα (ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας συστήνει να πλένουμε τα χέρια μας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα).

Το app επίσης έρχεται με watch face που σας δίνει τη δυνατότητα να βλέπετε πόση ώρα πέρασε από τότε που πλύνατε για τελευταία φορά τα χέρια σας ενώ θα φροντίσει να σας υπενθυμίσει αν χάσατε κάποια προγραμματισμένη επίσκεψη στον… νιπτήρα. Το app δημιουργήθηκε από μηχανικούς που εργάζονταν στο… σπίτι από το Samsung Research Institute-Bangalore. Να θυμίσουμε, ότι και η Google αναβάθμισε το Wear OS για να προσθέσει επίσης λειτουργία υπενθύμισης πλυσίματος των χεριών (που μάλιστα θα προσπαθήσει να σας πείσει να τα πλύνετε για περίπου 40 δευτερόλεπτα).

Engadget