Λαμβάνοντας υπόψη τη τελευταία αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Samsung, η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία φαίνεται να αναπτύσσει -ή τουλάχιστον να διερευνά την πιθανότητα ανάπτυξης- ένα ζευγάρι γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας.

Η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα Patently Apple δείχνει μία αναδιπλούμενη συσκευή που μοιάζει πολύ με ένα τυπικό ζευγάρι γυαλιών ηλίου, αλλά διαθέτει παχύτερο σκελετό αφού φιλοξενεί όλα τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα του. Αν και το τελικό προϊόν ενδέχεται να είναι πολύ διαφορετικό εμφανισιακά, το συγκεκριμένο σχέδιο δείχνει μία συσκευή που ενεργοποιείται μόλις ο χρήστης της ανοίξει τους βραχίονες.

Μόλις ξεδιπλωθεί ένας τουλάχιστον βραχίονας, τότε ο προβολέας εκπέμπει εικόνα σε μία μικρή οθόνη που βρίσκεται στον έναν από τους φακούς των γυαλιών πάνω από το οπτικό πεδίο του χρήστη. Για να βεβαιωθεί η εταιρεία επίσης ότι δεν θα απενεργοποιηθούν σε κάποια απότομη κίνηση του κεφαλιού του χρήστη τους, σκέφτεται να χρησιμοποιήσει κάποιους μαγνητικούς αισθητήρες. Έτσι, δεν θα θα υπάρχει περίπτωση να απενεργοποιηθούν κατά λάθος παρά μόνο όταν ο χρήστης διπλώσει τα γυαλιά σκόπιμα ή πατήσει το πλήκτρο απενεργοποίησης.

493578879_samsungARglasses2.jpg.714d097568a7c5ba046424cdc9d6fc49.jpg

Δεδομένου ότι έχουμε να κάνουμε απλώς για μία αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, δεν είναι σίγουρο ότι θα δούμε τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Samsung να κυκλοφορούν στην αγορά.

Engadget