Τη δική της πιστωτική κάρτα ανακοίνωσε πρόσφατα η Samsung, ακολουθώντας παρόμοια στρατηγική με τις Apple και Huawei.

Με άρθρο του στην επίσημη ιστοσελίδα της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του τμήματος για την υπηρεσία Samsung Pay στη Β. Αμερική, Sang Ahn, ανακοίνωσε την φυσική χρεωστική κάρτα που θα συνδέεται με το σύστημα ανέπαφων πληρωμών της εταιρείας.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι άνθρωποι βασίζονται στη τεχνολογία για να τους βοηθήσει να πραγματοποιούν πληρωμές ανέπαφα, να ψωνίζουν και να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους χωρίς να αφήνουν το σπίτι τους. Η Samsung είναι εδώ για να βοηθήσει. Η αποστολή μας είναι να κάνουμε την καθημερινότητα απλούστερη ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε σε αυτά που είναι σπουδαιότερα» δήλωσε ο Sang Ahn.

Η Samsung ανακοίνωσε την υπηρεσία πληρωμών Samsung Pay πριν από περίπου πέντε χρόνια (2015) φέρνοντας όπως λέει η εταιρεία τεχνολογίες που δεν είχαμε ξαναδεί στον τομέα των πληρωμών με κινητό. Τότε, υποστηρίζει η εταιρεία, το Samsung Pay ήταν η μοναδική πλατφόρμα που συνδύαζε τη τεχνολογία MST (Magnetic Secure Transmission) με τη λειτουργικότητα NFC, καθιστώντας εφικτές τις πληρωμές από το κινητό, από οπουδήποτε μπορούσες να πληρώσεις με μία πιστωτική κάρτα. Παράλληλα, δημιούργησε την υπηρεσία Cashback για το online shopping (Samsung Pay Cashback). Όπως λέει η εταιρεία, από τότε μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δισεκατομμύρια συναλλαγές μέσω του συστήματος Samsung Pay και οι χρήστες έχουν επιβραβευτεί με περισσότερους από 13 δισεκατομμύρια Samsung Rewards points.

Σήμερα, η πλατφόρμα Samsung Pay επεκτείνεται ως υπηρεσία, και σε συνεργασία με τη SoFi, υπόσχεται μία νέα φυσική χρεωστική κάρτα που θα συνδέεται με ένα λογαριασμό διαχείρισης, λεπτομέρειες για την οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.