Μαζί με την επετειακή Galaxy S-series, η Samsung επιβεβαίωσε ότι στις 20 Φεβρουαρίου θα παρουσιάσει και το νέο της smartphone με την αναδιπλούμενη οθόνη, που έχει για την ώρα την ανεπίσημη ονομασία Galaxy Fold.

Με ένα teaser video στο Twitter, η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία λέει πως «The future of mobile will unfold on February 20, 2019» ωστόσο δεν αποκαλύπτει το παραμικρό για την μυστηριώδη συσκευή.

Το κινητό της Samsung φημολογείται ότι διαθέτει δύο οθόνες, μία εσωτερική που «διπλώνει» στις 7,3 ίντσες και μία εξωτερική στις 4,58 ίντσες, ώστε να είναι δυνατός ο χειρισμός της συσκευής χωρίς την χρήση της αναδιπλούμενης οθόνης. Η μικρότερη οθόνη που θα βρίσκεται στο εξωτερικό «κάλυμμα» του κινητού διαθέτει αναλογία πλευρών 21:9 και θα υποστηρίζει, σύμφωνα με φήμες, ανάλυση 1960 x 480 pixels. Η μεγαλύτερη οθόνη από την άλλη, αναμένεται να έχει αναλογία πλευρών 4,2:3 και θα υποστηρίζει ανάλυση 2152 x 1536 pixels.

H Samsung όπως είναι γνωστό αναμένεται να παρουσιάσει τις νέες της συσκευές –μαζί με τα Galaxy S10e, S10 και S10+ και το Galaxy Fold περιμένουμε την εταιρεία να ανακοινώσει και wearables και άλλα αξεσουάρ ενώ παράλληλα θα αναφερθεί και στα σχέδια της για το 5G- σε εκδηλώσεις Galaxy Unpacked που θα πραγματοποιηθούν στη Ν. Υόρκη και στο Λονδίνου αλλά και αλλού στις 20 Φεβρουαρίου, λίγο πριν ανοίξει τις πύλες της έκθεσης στο συνέδριο MWC 2019 (Mobile World Congress).

Να αναφέρουμε επίσης, ότι η εταιρεία πέρα από το αναδιπλούμενο smartphone της, επιβεβαίωσε τόσο το χαρακτηριστικό «reverse wireless charging» της επετειακής σειράς Galaxy S, όσο και τον τεχνολογίας υπερήχωνχων αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη καθώς και την ύπαρξη 4K selfie camera.