Στις 14 Νοεμβρίου, η Samsung πρόκειται να ανακοινώσει το επόμενης γενιάς high-end SoC (system-on-chip), το οποίο θα βρίσκεται στο εσωτερικό των επόμενης γενιάς smartphones της σειράς Galaxy S10.

Το νέο SoC αναμένεται να έχει την ονομασία Exynos 9820 και σύμφωνα με φήμες θα ενσωματώνει διπύρηνη μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (Neural Network Processing Unit) και οκταπύρηνο επεξεργαστή σε μία διαμόρφωση «tri-cluster» (με ένα ζευγάρι πυρήνων Mongoose M4 που έχει σχεδιάσει η Samsung, ένα ακόμα ζευγάρι πυρήνων Cortex-A76 και ένα τετραπύρηνο «άρθρωμα» Cortex-A55).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο SoC της Samsung που θα «τροφοδοτήσει» τη νέα σειρά Galaxy S10 -αλλά και το επόμενης γενιάς Note λογικά- θα κατασκευάζεται με μέθοδο 7nm EUV (Extreme UltraViolet Lithography).

Η προηγμένη κατασκευαστική μέθοδος αναμένεται να συνεισφέρει στη μείωση της κατανάλωσης έως και κατά 50% και στην αύξηση της απόδοσης κατά 20% σε σχέση με τη περασμένη γενιά. Το νέο chipset Exynos 9820 chipset θα παρέχει υποστήριξη σε ένα modem 5G που έχει επίσης αναπτύξει η Samsung (Exynos 5100). Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον μία έκδοση του Galaxy S10 θα έχει δυνατότητες 5G.   

GSMArena

  • Like 2