Το τελευταίο Chromebook της Samsung με OLED οθόνη και ανάλυση 4K, θα είναι ένα από τα πιο οικονομικά OLED laptop της αγοράς.

Σε μία από τις λίγες εκθέσεις που φέτος διοργανώθηκε, στη CES 2020, είδαμε το Galaxy Chromebook της Samsung, το οποίο πρόκειται για ένα όμορφα σχεδιασμένο laptop, με οθόνη μεγέθους 13.3’’ τεχνολογίας OLED και ανάλυση 4K. Έπειτα από λίγους μήνες αναμονή, αυτό θα κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ στις 6 Απριλίου ξεκινώντας από τα $999, με το Best Buy να έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες.

Αν και $999 είναι αρκετά χρήματα για ένα Chromebook το γεγονός ότι πρόκειται για ένα OLED laptop, αυτόματα το κατατάσσει ως ένα από τα οικονομικότερα OLED notebooks της αγοράς. Όπως αναφέρει το Engadget, το 4K OLED laptop της Samsung ξεχωρίζει και για την premium αίσθηση της κατασκευής του.

Το Galaxy laptop θα είναι επίσης και ένα από τα πιο ισχυρά Chromebooks της αγοράς αφού θα ενσωματώνει επεξεργαστή 10ης γενιάς Intel Core i5, μαζί με 8GB LPDDR3 RAM αλλά και δίσκο SSD 256GB. Διαθέτει επίσης γραφίδα S Pen, εμπρόσθια κάμερα αλλά και δεύτερη κάμερα 8MP που βρίσκεται ενσωματωμένη στο πληκτρολόγιο, ώστε να τη χρησιμοποιεί κάποιος όταν το Chromebook είναι σε λειτουργία tablet.

Μόνο η Google έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν Chromebooks σε παρόμοια υψηλές τιμές και είναι αρκετά δύσκολο να προβλέψει κανείς την πορεία του Galaxy laptop στην αγορά. Μάλιστα το τελευταίο Pixelbook Go κοστίζει $649. Άλλα μοντέλα των Acer, ASUS κι άλλων κατασκευαστών είναι ακόμη πιο οικονομικά.

Engadget