Η Samsung ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της σειράς Galaxy Note10 ήταν καλύτερες του αναμενόμενου.

Τα νέα έρχονται την καλύτερη χρονική στιγμή για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphones, καθώς τα τελευταία τρίμηνα, όπως και στην περίπτωση της Apple, οι πωλήσεις είχαν σημειώσει πτώση. Όμως η Samsung το τελευταίο διάστημα είχε χτυπηθεί διπλά, καθώς έβλεπε και τις πωλήσεις των chips μνήμης να μειώνονται σημαντικά. Από ότι φαίνεται, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, αυτές οι δύο πολύ σημαντικές αγορές για την Νοτιοκορεάτικη εταιρεία, άρχισαν να σταθεροποιούνται.

Η Samsung ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αναμένεται να ανακοινώσει λειτουργικά έσοδα ύψους 6,4 δισ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του 2019 (η εταιρεία, όπως πολλές άλλες, γνωστοποιεί τις εκτιμήσεις της πριν ανακοινώσει τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου). Και το παραπάνω νούμερο ξεπερνάει κατά πολύ τα 5,8 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η «σταθερή ζήτηση» για τη σειρά Galaxy Note10 καθώς και για τα chips μνήμης που χρησιμοποιούνται στις τελευταίες συσκευές iPhone της Apple, γεγονός που υποδηλώνει ότι και οι πωλήσεις της νέας σειράς iPhone 11 είναι επίσης καλύτερες από τις αναμενόμενες έπαιξαν τον μεγαλύτερο ρόλο στην αύξηση των λειτουργικών εσόδων της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας (άραγε πόσο ρόλο έπαιξε επίσης για τις πωλήσεις και των δύο εταιρειών ο «αποκλεισμός» της Huawei;). Η Samsung και η Apple είναι οι νούμερο ένα και νούμερο τρία κατασκευαστές smartphones στον κόσμο αντίστοιχα. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα.

Thurrott

  • Like 2