Όπως είναι γνωστό, τα νέα Samsung Galaxy S10 και S10+ διαθέτουν ένα προηγμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που χρησιμοποιεί τεχνολογία υπέρηχων.

Το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι ότι «σαρώνει» τρισδιάστατα όλες τις λεπτομέρειες των εξωτερικών στοιβάδων του δέρματος, χαρτογραφώντας με εξαιρετική λεπτομέρεια το δακτυλικό αποτύπωμα και μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και αν τα δάκτυλα του χρήστη είναι λερωμένα ή βρεγμένα.

Η Samsung, κατά την επίσημη παρουσίαση των νέων της ναυαρχίδων ισχυρίστηκε ότι είναι το πιο προηγμένο σύστημα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων και πως επιδεικνύει εξαιρετική ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Όμως σύμφωνα με τον χρήστη darkshark στο imgur, δεν απαιτήθηκαν παρά τρεις προσπάθειες με τον τρισδιάστατο εκτυπωτή του για να «εξαπατήσει» τον προηγμένο αισθητήρα υπερήχων του Samsung Galaxy S10.

Αρχικά, ο darkshark φωτογράφησε το δακτυλικό αποτύπωμα του που είχε αφήσει σε ένα ποτήρι κρασιού με το smartphone του (αν και όπως είπε, μία dSLR θα έκανε ακόμα καλύτερη δουλειά) και στη συνέχεια βελτιστοποίησε την εικόνα και αύξησε την αντίθεση της για να δημιουργήσει ένα «alpha mask». Στη συνέχεια χρησιμοποίησε το 3ds Max για να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο μοντέλο του δακτυλικού αποτυπώματος από την φωτογραφία που βελτιστοποίησε με το Photoshop και στη συνέχεια το εκτύπωσε με τον εκτυπωτή ρητίνης AnyCubic Photon LCD. Η διαδικασία εκτύπωσης δεν διήρκεσε περισσότερο από 13 λεπτά, και το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Τα νέα Samsung Galaxy S10 και Galaxy S10+ δεν βασίζονται σε κάποιο capacitive fingerprint scanner αλλά σε έναν «ultrasonic» αισθητήρα που υποτίθεται ότι είναι ασφαλέστερος. Ο darkshark όμως απέδειξε ότι τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο να «ξεγελαστεί». Λαμβάνοντας υπόψη πόσες εφαρμογές τραπεζικών συναλλαγών ή πόσες εφαρμογές πληρωμών χρησιμοποιούν τους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων για την ταυτοποίηση του χρήστη, δημιουργούνται πολλά ερωτήματα για την ασφάλεια του συγκεκριμένου συστήματος.

The Verge

  • Like 2