Η νοτιοκορεάτικη εταιρία για ακόμη μία φορά εστιάζει πολύ στο hardware της συσκευής.

Η τελευταία διαρροή από την ιστοσελίδα WinFuture που αφορά το Samsung Galaxy S21 Ultra φαίνεται να επιβεβαιώνει μερικές από τις προδιαγραφές που έχουν ήδη αναφερθεί.  Με την παρουσίαση της νέας γενιάς Galaxy S να έρχεται τον Ιανουάριο μέσα από το γνωστό Galaxy Unpacked, πληροφορίες και εικόνες βγαίνουν στη δημοσιότητα σχεδόν καθημερινά. Με τη νεότερη διαρροή, έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το τι να περιμένουμε αναφορικά με τις κάμερες του τηλεφώνου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το S21 Ultra θα ενσωματώνει τηλεφακούς των 3x και 10x (72mm και 240mm αντίστοιχα) που θα διαθέτουν και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Δηλαδή, μία επιπλέον κάμερα σε σύγκριση με τους τρεις αισθητήρες του S20 Ultra. Φυσικά, αναμένεται η Samsung να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερο υβριδικό ζουμ από το οπτικό 10x που θα προσφέρει ο ένας από τους δύο αισθητήρες.

Όσον αφορά τη βασική κάμερα, αυτή λέγεται πως θα έχει αισθητήρα 108MP μεγέθους 24mm και αυτόματη εστίαση laser. Η ιστοσελίδα WInFuture αναφέρει μάλιστα πως αν και η βασική κάμερα έχει αρκετές ομοιότητες με την τελευταία γενιά Galaxy, αναμένεται να προσφέρει καλύτερη ποιότητα εικόνας. Η Samsung θα χρειαστεί κάθε πλεονέκτημα για να ανταγωνιστεί το iPhone 12 Pro Max, το οποίο πιστεύεται πως αυτή τη στιγμή έχει την καλύτερη βασική κάμερα στην αγορά των smartphones.

samsung-galaxy-s21-ultra-exi-kameres-2.jpg.d900f05f111acd480c32732d9595a277.jpg

Η εγγραφή βίντεο είναι επίσης ένας τομέας όπου η Samsung θέλει να ανταγωνιστεί την Apple. Το λογισμικό μπορεί να είναι τόσο καλό όσο το hardware που το υποστηρίζει με την νοτιοκορεάτικη εταιρία να έχει ήδη ενσωματώσει κορυφαία χαρακτηριστικά στο S21 Ultra το οποίο θα προσφέρει εγγραφή 8K σε αντίθεση με το 4K του iPhone 12 Pro Max. Βέβαια, είναι ακόμη νωρίς να μιλάμε για ποιότητα εικόνας, αν και η Samsung έχει αναφέρει στο παρελθόν πως θα συνεχίσει να εστιάζει και να βελτιώνει τις δυνατότητες στο χώρο του βίντεο.

Εκτός από πληροφορίες για την κάμερα, η διαρροή επιβεβαιώνει επίσης και άλλα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν οθόνη 6.8’’ με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz, λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας που υπάρχει ήδη στο Note20 αλλά και υποστήριξη της γνωστής γραφίδας S Pen, η οποία θα πωλείται ξεχωριστά.

Η Samsung θα ακολουθήσει το τελευταίο παράδειγμα της Apple και δεν θα συμπεριλάβει φορτιστή μέσα στο κουτί. Αν και η εταιρία πιθανότατα θα αναφερθεί στα περιβαλλοντικά οφέλη που έχει μία τέτοια κίνηση, αρκετοί θα σκεφτούν πως είναι και επωφελής για την ίδια τη Samsung. Σε κάθε περίπτωση η μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων είναι αναμφισβήτητα καλό για όλους, αφού αυτά αν δεν διαχειριστούν κατάλληλα, αποτελούν κίνδυνο για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας και η τιμή του S21 Ultra δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί αν και οι αναφορές κάνουν λόγο για ανακοίνωση της συσκευής στις 14 Ιανουαρίου.

  • Like 2