Η Samsung ανακοίνωσε το κορυφαίο της tablet, Galaxy Tab S6, το οποίο έρχεται με οθόνη τεχνολογίες Super AMOLED στις 10,5 ίντσες που υποστηρίζει ανάλυση 2560 x 1600 pixels (16:10).

Κάτω από την οθόνη βρίσκεται ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, όπως έχουμε δει και στις κορυφαίες Galaxy S συσκευές της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας. Σύμφωνα με τη Samsung, η άνεση που προσφέρει ο «under display» αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων διασφαλίζεται περαιτέρω από τη πλατφόρμα ασφαλείας της, Samsung Knox. Επιπρόσθετα, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν στη στιγμή το Galaxy Tab S6 τους, πατώντας δύο φορές στην οθόνη (double tap) για να συνδεθούν και να ξεκινήσουν τη μέρα τους, γρήγορα.

Το Galaxy Tab S6 ενσωματώνει το ισχυρό SoC της Qualcomm, Snapdragon 855 σε συνδυασμό με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου ή 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου (επεκτάσιμου μέσω microSD και στις δύο εκδόσεις). Η εξαιρετική εμπειρία θέασης που εξασφαλίζει η οθόνη, η άψογη συμπεριφορά κατά την αναπαραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών ή κατά το gaming που οφείλεται στο ισχυρότατο system-on-chip της Qualcomm ενισχύεται και από τα τέσσερα ηχεία που προσφέρουν Dolby Atmos και έχει επιμεληθεί η θυγατρική της Samsung, AKG.

samsung_galaxy_tab_s6_13232.thumb.jpg.2a73955c0b00ebeffb65e6df71a7e67c.jpg

Όπως η ψυχαγωγία και η διασκέδαση δεν είναι ο μοναδικός τομέας που διακρίνεται το Galaxy Tab S6, αφού μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο παραγωγικότητας χάρη στο S Pen και στις πρόσθετες δυνατότητες που το συνοδεύουν. Έτσι, με τις λειτουργίες απομακρυσμένου ελέγχου και ασύρματης φόρτισης, το S Pen προσφέρει στους χρήστες περισσότερες δυνατότητες και αυξημένο έλεγχο.

Με ενσωματωμένες λειτουργίες απομακρυσμένου ελέγχου BLE (Bluetooth Low Energy) -μεταξύ των οποίων οι χειρονομίες «S Pen Air Actions» για τον έλεγχο των εφαρμογών- το S Pen επιτρέπει στους χρήστες να βγάλουν μια selfie ή να τραβήξουν ένα βίντεο εύκολα και απλά ή ακόμα και να ελέγχουν την αναπαραγωγή περιεχομένου multimedia, ακόμα και όταν το tablet δεν βρίσκεται στα χέρια τους. Επίσης, το S Pen διαθέτει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης που υπόσχεται μέχρι και 10 ώρες διάρκεια χρήσης  μετά από φόρτιση μόλις 10 λεπτών. Η μπαταρία του Galaxy Tab S6 έχει χωρητικότητα 7040mAh.

samsung_galaxy_tab_s6_2657567.jpg.52745da4c2602ba0a858d65aa7da436e.jpg

Με το Galaxy Tab S6 επίσης, οι σημειώσεις γίνονται απλή υπόθεση. Οι χειρόγραφες σημειώσεις στην εφαρμογή Samsung Notes μετατρέπονται σε ψηφιακό κείμενο και αποθηκεύονται σε διάφορους τύπους αρχείων όπως σε Microsoft Word, με ένα απλό κλικ. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να κρατήσουν πρόχειρες σημειώσεις ή να σκιτσάρουν, ενώ παράλληλα βλέπουν βίντεο στην ίδια οθόνη, προσαρμόζοντας τη διαφάνεια παραθύρου του Samsung Notes, γεγονός που καθιστά το Galaxy Tab S6 ιδανικό για multitasking. To Galaxy Tab S6 επίσης υποστηρίζει μία νέα και βελτιωμένη έκδοση του Samsung DeX δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να εργαστούν ή να απολαύσουν περιεχόμενο όπως θα έκαναν με τον desktop υπολογιστή τους, εκτελώντας μάλιστα διάφορες εφαρμογές ταυτόχρονα.

Το ανανεωμένο Book Cover Keyboard (πωλείται ξεχωριστά) περιλαμβάνει μάλιστα το νέο πλήκτρο DeX, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν τη λειτουργία άμεσα. Το πληκτρολόγιο έχει βελτιστοποιηθεί για ενισχυμένη λειτουργικότητα, με την προσθήκη θήκης για το S Pen, βάση ελεύθερης γωνίας για στήριξη, επιφάνεια αφής και πλήκτρα νέων λειτουργιών.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Galaxy Tab S6 ξεχωριστό είναι η διπλή κύρια κάμερα που διαθέτει, παρά το αρκετά λεπτό προφίλ των 5,7 χιλιοστών του. Η βασική κάμερα από τις δύο βασίζεται σε αισθητήρα 13 Megapixels ενώ η δευτερεύουσα στα 5,0 Megapixels είναι υπερ-ευρυγώνια (123⁰ FoV). Η εμπρόσθια κάμερα για selfies βασίζεται σε αισθητήρα 8,0 Megapixels.  Το Galaxy Tab S6 διατίθεται στις αποχρώσεις Mountain Gray, Cloud Blue και Rose Blush με τιμή $649 για την έκδοση με τα 6GB RAM/ 128GB storage και $729 για την έκδοση με τα 8GB RAM/ 256GB storage.

 

  • Like 1